Haber
2009-10-27 06:19:56
Bakan Çubukçu ile Görüstük

Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile görüserek, yetkili sendika sifatiyla bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz Kurum Idari Kurulu Toplantisi’na sundugumuz egitim çalisanlarinin sorunlarina iliskin çözüm önerilerimizin gerekçelerini aktardi.

 

Bakan Çubukçu, Kurum Idari Kurulu’na sundugumuz raporun ilgili birimlere gönderildigini, birimler tarafindan yapilacak çalismalarin toplanmasinin ardindan yeniden biraraya gelinerek, konularin degerlendirilecegini söyledi.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ile birlikte Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’yu makaminda ziyaret etti.

 

Farkli Statüde Ögretmen Istihdami Çalisma Barisini Bozmaktadir

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, egitim çalisanlarinin acilen çözülmesi gereken birçok sorununun bulundugunu ifade etti. Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina karsi olduklarini, ayni isi yapan farkli statüde ögretmen istihdaminin çalisma barisini bozdugunu, bu husustaki yaklasimin belirginlestirilmesi gerektiginin altini çizdi.

 

Sorunlarin Çözümü Egitim Çalisanlarinin Verimini Artiracaktir

Kurum Idari Kurulu’nda çikacak sonuçlarin egitim çalisanlari tarafindan merakla beklendigini belirten Gündogdu, sorunlarin çözümünün egitim çalisanlarinin çalisma verimini artiracagini, bunun da egitimin kalitesinin artirilmasi konusunda olumlu etkide bulunacagini kaydetti.

 

“Bir Daha Sözlesmeli Ögretmen Alimi Yapmayacagiz”

Bakan Çubukçu, egitim çalisanlarinin sorunlarini çözmek için çaba harcadiklarini bildirdi. Çubukçu, bir daha sözlesmeli ögretmen alimi yapmayacaklarinin altini çizerek, bu konudaki çalismalarinin devam ettigini vurguladi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen