Haber
2009-01-16 05:48:37
Bakan Gönül’le Sözlesmeli Ögretmenlerin Askerlik Durumunu Görüstük

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Haci Bayram Tonbul, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Izmir Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak ile birlikte Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül’ü makaminda ziyaret etti.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, ziyarette sözlesmeli ögretmenlerin askerlik durumunu gündeme getirerek, sözlesmeli ögretmenlerin de kadrolu ögretmenler gibi asker ögretmen olarak askerlik yapmalarini istedi.

 

Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül, talebi olumlu bularak, bu yönde bir çalisma yaptiklarini açikladi. Gönül, sözlesmelilerin kadrolu ögretmenlerde oldugu gibi asker ögretmen olarak görev yapabilmeleri konusundaki çalismayi yakinda tamamlayacaklarini bildirdi.

 

Daha önce, Milli Egitim Bakanligi, 657 Sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4/B maddesi geregince sözlesmeli olarak istihdam edilen ögretmenlerin, kadrolu ögretmenlerde oldugu gibi Agustos celbinde silah altina alinmalari ve temel egitimlerini müteakip, MEB emrine asker ögretmen olarak verilmesi yönünde Milli Savunma Bakanligi’na teklifte bulunmus, ancak bu teklif Bakanlik tarafindan kabul edilmemisti.

 

Milli Egitim Bakanligi da konuyla ilgili bir yazi yayinlamisti. Bunun üzerine söz konusu yazinin iptali için Danistay’da dava açmistik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen