Haber
2012-06-08 07:31:09
Bakan Itiraf Etti

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, 900 bin ögretmen ve ögretim elemaninin ek ödeme alamamasinin toplu sözlesme görüsmelerinin ana ihtilaf konusu oldugunu itiraf etti.

Toplu sözlesme sürecinde, basta ek ödeme olmak üzere kamu çalisanlari adina önemli kararlar aldirmak amaciyla mücadele verirken, gürültü çikarmak disinda bir sey yapmayanlar, mücadelemizi küçümsemek ve süreci sulandirmak için ellerinden geleni yapti ve hala da yapmaya devam etmektedir. Güya kamu çalisanlarini düsünen bu sendikalar, kara çalma, yalan ve attiklari iftira yetmezmis gibi, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarini imzaladigimizi beyan ederek, bulanik suda balik avlamanin gayreti içerisine girdiler. Biz ise sendika olarak, “Ek ödeme yoksa, is de yok, imza da yok” diyerek, mutabakat metnini imzalamayacagimizi deklare ettik ve söz konusu kararlari imzalamadik.

Bakan Bakan Faruk Çelik, Haber 7 Ekonomi Editörü Hakan Göksel’e yaptigi açiklamada, bir itirafta bulundu. Çelik, “Toplu Sözlesme görüsmeleri sonrasinda memur olarak önerilen maas zamlarini nasil buluyorsunuz ve begendiniz mi? Hakem kurulu karari sizi memnun etti mi” sorusuna, su cevabi verdi: “Bu toplu sözlesme görüsmeleri olaganüstü sartlarda gerçeklesti. Bütçe Ocak ayinda yapilirken bu kanun Mayis ayinda yürürlüge girdi. Biz yüzde 3+3 verdik, 2013’te yeniden masaya oturulacak. Hakem Kurulu 0,5 puanlik artis yapti. 1 puanlik artisin maliyeti eski para ile 1,3 katrilyon. Enflasyon beklentisi 6,5 iken biz yüzde 4+4 yaptik. Fazlasiyla verdik. Aslinda ana ihtilaf konusu 900 bin ögretmenin KHK’dan yararlanamamasi...” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen