Haber
2015-03-11 06:53:25
Bakan Nabi Avcı'ya Ziyaret

22 Şubat 2015 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurul’da Genel Başkan seçilen Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da katıldığı ziyarette Genel Başkan Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının öncelikli sorunlarını Bakan Nabi Avcı’ya iletti.

 

Dünürünün vefatı dolayısıyla Bakan Avcı’ya başsağlığı dileyen Yalçın, yeni yönetim olarak, emek, ekmek, özgürlük, eğitim çalışanlarının açlık ve yoksulluk sınırı arasında yaşamaktan kurtarılması için mücadelelerine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirterek, yeni dönemde eğitime çok geniş bir perspektiften bakarak Bakanlığın her biriminin çalışma alanıyla alakalı eğitim yönetiminin tüm hücrelerini harekete geçirecek araştırma, rapor, çalıştay ve sempozyumlarla eğitimin niteliğinin artırılması yönünde çalışacaklarını söyledi.

 

Nöbet Görevine Ücret Talebimizi İlettik

 

Görüşmede, yönetmelik zoruyla ve ceza tehdidiyle öğretmenlere nöbet görevi verilip karşılığında hiçbir ücret ödenmemesinin rahatsızlığını yaşadıklarını aktaran Ali Yalçın, “Toplu sözleşme masasının yanı sıra Kasım 2013, Mart 2014 ve Kasım 2014 Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarına da taşıdığımız ‘Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için ek ders ücreti ödenerek’ talebimizin yerine getirilmesi için KPDK’ya sunmak üzere başlattığımız imza kampanyası sürüyor. Diğer kurumlarda nöbet karşılığı ücret verilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında nöbet görevinin bir karşılığının olmamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bakanlık olarak bu konuda bir an evvel adım atmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.





 

Rotasyon konusuna da değinen Yalçın, rotasyonda 8 yılın baz alındığına ilişkin basında haberlerin yer aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu konuda kaygılarımız var. Rotasyonun olmaması konusunda önceden yaklaşımlarımızı aktarmıştık. KİK toplantılarında bürokratlarla konuyu etraflıca değerlendirmiş ve endişelerimizi dile getirmiştik. 8 yılın baz alındığına dair haberler endişelerimizi artırmıştır. Konunun yeniden gözden geçirilmesi yerinde olacaktır.”

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, Yönetim Kurulu’na yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel yetkili sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade eden Bakan Avcı, eğitim çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bunları çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

 

Nöbet görevine ücret ödenmesi talebinin haksız bir talep olmadığını vurgulayan Bakan Nabi Avcı, “Diğer kurumlarda benzer görevlerde ücretlendirme uygulamasının olduğunu, toplu sözleşme ve Kurum İdari Kurulu toplantılarında konuyu masaya taşıdığınızı biliyorum. Talebinizin farkındayım, nöbet ücreti talebinizin karşılanması için ben de görüşmeler yapacağım” diye konuştu.

 

Avcı, “Rotasyon konusundaki kaygılarınız doğrultusunda elimizdeki çalışma taslağını bir kez daha gözden geçirelim” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen