Haber
2011-11-18 06:28:37
Bakan Ömer Dinçer’e “Ek Ödeme Sorunu Çözülmelidir” Dedik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Antalya’da gerçeklestirilen ‘Ulusal Ögretmen Stratejisi Çalistayi’nda Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer ile görüstü.

 

Dinçer’in yaptigi açilis konusmasinin ardindan kendisiyle bir araya gelen Gündogdu, çalistayin konulari arasinda yer almayan ögretmenlerin mali haklariyla ilgili duruma dikkat çekti.

 

Ek ödemelerde yapilan düzenlemelerden sonra olusan dengesizligin bir an önce giderilmesi gerektigini ifade eden Gündogdu, yetkili sendika ve konfederasyon olarak konuyla ilgili girisimlerinin sürdügünü, Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal ve Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik ile bir araya gelerek, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetine dikkat çektiklerini ve toplu sözlesme masasinda sorunun mutlaka çözüme kavusturulmasi gerektigini söylediklerini hatirlatti.

 

Gündogdu, “Sizlerin de, Milli Egitim Bakanligi olarak, ögretmenlerin ek ödeme sorununa duyarli olmanizi, konuyu sahiplenmenizi bekliyoruz. Ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin ek ödeme sorunu mutlaka çözülmelidir” dedi.

 

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, konunun kendilerinin de gündeminde oldugunu, Bakanlik olarak konuya duyarli olduklarini belirterek, “Sendika ve konfederasyon olarak, bu konudaki duyarliliginizdan dolayi size tesekkür ediyorum. Ek ödemelerdeki bu sorunun ortadan kaldirilmasi, bizlerin de umut ettigi bir durum. Umarim sorun en kisa sürede giderilir” seklinde konustu.

 

Ahmet Gündogdu, Bakan Dinçer’e, çalistay ile ilgili hazirladigimiz raporu da takdim etti.

 

Bu arada, çalistay gündemine iliskin hazirladigimiz raporu, ögretmenlerin ek ödeme konusundaki magduriyetini de ekleyerek, tüm salona dagittik ve katilimcilarin dikkatini, ögretmenlerin ek ödemede yasadigi sikintiya çektik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen