Haber
2012-11-21 06:33:29
Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’den Sendikamıza Ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem sendikamıza nezaket ziyaretinde bulundu. Erdem, Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan ziyarette Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette Bakan Yardımcısı Erdem’e eğitimin sorunlarına dair görüşlerini ileten Genel Başkan Gündoğdu, Şubatta öğretmen ataması yapılmasını ve özür grubu ataması gerçekleşmeyen öğretmenlerin bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Gündoğdu, “Şu anda 30 bin civarında ücretli öğretmen bulunuyor ve bu ücretli öğretmenler ikinci dönem KPSS’ye hazırlandıkları için sınıflar boş kalıyor. 250 bin öğretmen atama beklerken sınıfların boş kalması Türkiye’nin vizyonun yakışmayan üzücü bir durumdur. Şubat ayında atama yapılarak sınıflarımızın boş kalmasının önüne geçilmeli çocuklarımız sahipsiz bırakılmamalıdır.” dedi. Diğer bir sorunun ise özür grubu ataması olduğunu ifade eden Ahmet Gündoğdu, özür grubu atamasında büyük çoğunluğun sorunlarının giderildiğini ancak hala bazı öğretmenlerimizin aile bütünlüğünün sağlanamadığını kaydetti. Gündoğdu, “Toplum kurumlarının başında aile gelmektedir. Aileyi mutlu kılan en önemli unsur ise aile bütünlüğüdür. Milli Eğitim Bakanlığı bu doğrultuda büyük adımlar attı ve birçok aileyi kavuşturdu. Ancak aile bütünlüğü sağlanamamış daha birçok öğretmenimiz bulunuyor, bu öğretmenlerimizin de aile bütünlüğü en kısa zamanda sağlanmalı, eşlerine ve çocuklarına kavuşturulmalıdır.” şeklinde konuştu. Son olarak sendika bakanlık ilişkilerine değinen Ahmet Gündoğdu, eğitim kalitesinin yüksek olduğu ülkelerde sendikalara bakış ile ülkemizde sendikalara bakış arasında büyük fark bulunduğunu dile getirdi. Gündoğdu, “Finlandiya, Güney Kore, Singapur, Japonya Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde öğretmen sendikaları oldukça güçlü olmakla birlikte, bu ülkelerde sendikalar, hükümetle ve diğer yönetim organlarıyla sağlam ve sürdürülebilir bir ilişki içinde, birer profesyonel meslek örgütü gibi çalışıyor. Ancak gelişmiş ülkelerde ana paydaş olarak görülen sendikalar ülkemizde muhalif olarak görülmektedir. Bu yanlış bakış açısının giderilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

 

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Genel Başkan Gündoğdu tarafından ilettiği sorunlar üzerine bazı çalışmalarının olduğunu en kısa sürede bu sorunlara çözüm üreteceklerini dile getirdi.

 

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen