Haber
2011-10-10 07:28:20
Bakan'a, “Rotasyonun Söylentisini Bile Kabul Edemeyiz” Dedik

Egitim-Bir-Sen 4. Ilçe Temsilcileri Toplantimizi 900 ilçe temsilcisinin katilimiyla Kizilcahamam Asya Termal’de gerçeklestirdik. Egitim-Bir-Sen Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu açilis konusmasinda bagis sorusturmasi, özür grubu tayini, iller arasi ögretmen rotasyonu gibi konulara degindi. Özellikle ögretmenlere bölgeler arasi rotasyon konusu üzerinde duran Genel Baskanimiz; ‘Bizler 1992 yilinda yola çikarken suna karar vermistik; üyelerimizin ve milletimizin çikarina ne varsa pazarliksiz yaninda olacagiz; üyelerimizi tedirgin eden de ne varsa onun da pazarliksiz karsisinda olacagiz. Son günlerde egitimcilerimizi huzursuz eden, milletimizin de çikarina olmayan bir konu gündeme geldi; ögretmenlere bölgelerarasi rotasyon. Bize göre bölgeler arasi rotasyon, kavimler göçü algisi olusturmustur. Bizler sonuna kadar bölgeler arasi rotasyonun karsisinda olacagiz.” sözleriyle bölgeler arasi rotasyon uygulamasini elestirdi. Genel Baskanimiz toplanti sonrasi arayan Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’e, “Söylentisinin bile egitimcileri huzursuz etmek için yeterli olacagini düsündügümüz, ögretmenlere bölgeler arasi rotasyonu kabul etmemiz mümkün degil” dedi. 

Türkiye geneli ilçe temsilcileriyle toplu sözlesme süreci öncesi bir araya gelen Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun egitim ve ülke gündemine iliskin konulari degerlendirdigi toplanti 2 gün sürdü. Ögretmenlere iller arasi rotasyon geliyor haberleri üzerine egitim hizmet kolunda yetkili sendika olan açiklama yapmis ve “Göçebe Ögretmen Uygulamasina Hayir!” demistik. Açiklamamizin basina yansimasi nedeniyle Cumartesi günü Kizilcahamam’da devam eden Temsilciler Toplantisi aksami 19.00’da Genel Baskanimizi arayan Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, basina yansiyan haberler ve sendikamizin yaptigi basin açiklamasi üzerine bilgilendirmede bulundu. 

 “Söylentisinin bile egitimcileri huzursuz etmek için yeterli olacagini düsündügümüz, ögretmenlere bölgeler arasi rotasyonu kabul etmemiz mümkün degil” diyen Egitim-Bir-Sen Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, egitime iliskin düzenlemelerin genel yetkili sendika basta olmak üzere, diger sendikalarin da görüsüne basvurulmadan planlanmasinin her zaman sikinti doguracagini söyledi.  

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer de “Rotasyonla ilgili somut bir çalismamiz yok. Sayet rotasyon ve benzeri konulari gündeme alacak olursak o zaman sendikalarin kabullerini ve itirazlarini yazili olarak aliriz.” diyerek çikan haberlerin dogru olmadigini belirtti. Görüsme sonrasi açiklamalarda bulunan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, “Eger ‘bazi hizmet bölgelerinde ögretmen sikintisi var, bunu asmak için ögretmenlere rotasyon uygulayalim’ gibi bir yaklasimin sonucu olarak rotasyon hedefleniyorsa, bu asla sorunu çözmeyecek, aksine ögretmenleri mutsuz ve huzursuz ederek daha da karmasik hale getirecektir. Basta dogu ve güneydogu olmak üzere bazi hizmet bölgeleri için egitimcilere de doktorlarda oldugu gibi mali özendirmeler yapilmalidir. Bu, sorunu çözecek ve insanlarin o bölgeleri tercih etmelerini saglayacaktir; dogru olan budur. Onun için yillardir bölge tazminati verilmelidir diye israrla söylüyoruz; ama çogunlukla yöneticiler dogru olani degil, kolay olani yapmayi seçerler. Ögretmenlere rotasyon, asla kolay olan konulardan degildir. Sayet ögretmenlere iller arasi rotasyon söz konusu edilecek olursa buna riza göstermeyiz. Sendika olarak bu konudaki kararliligimizin bilinmesini istiyorum” seklinde konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen