Haber
2012-09-06 07:31:47
Bakanliga Son Çagrimizdir

2012-2013 Egitim Ögretim Yilinin baslamasina sayili günler kalmistir. Üzülerek ifade etmeliyiz ki özür grubu atamalarindan önce atilmasi gereken adimlar atilmadigi için fatura aile bütünlügü parçalanmis ögretmenlere kesilmek üzeredir. Henüz geç kalinmis degildir. Yeni egitim ögretim yili baslamadan, bir an önce adim atilmalidir.

Sendika olarak Bakanlikla yaptigimiz her görüsmede alan degisikligi takviminin öne alinmasini talep ettik. 40 binin üzerinde ögretmen ne yazik ki mezuniyet alanina uygun çalisamamaktadir. Sinif ögretmeni ihtiyaci artmasin diye her yil alan degisikliginde sinirli kontenjan açan Bakanligin, 4+4+4 yeni egitim sistemini firsat bilerek alan degisikligi takvimini tayin döneminin basina almasi gerekirdi.

Bakanlikla yaptigimiz bütün görüsmelerde bu hususun altini özellikle çizdik. Alan degisikliginin öne alinmasi ve ek kapasite üretilmesi, hem il disi istege bagli atamalarda hem de özür grubu atamalarinda
büyük bir rahatlamaya yol açacakken, Bakanlik israrla ve anlasilmaz bir sekilde alan degisikligini bütün atama takviminin sonuna birakmistir. Bu durum ise il disi ve özür grubu atamalarinda tayin isteyecek ögretmenlerin beklentilerini adeta bosa çikarmistir.


Bu gün itibariyle gelinen noktada ögretmenlerin aile bütünlügü halen saglanmamis, ögretmenler belirsizligin içerisinde, sabir denizinin sonunda umut isigi aramaktadirlar. Egitim ögretim ve bilim hizmet
kolunda Genel Yetkili sendika olarak defalarca uyardik. Müzakere kapisini kapatmadan iyi niyetle çözüm için elimizi hep açik tuttuk. Tenkitlerimizi degil tekliflerimizi ön plana çikardik. Magdur olan ögretmenlerimize alanlari göstermedik. Isyani degil vicdani harekete geçirmeye çalistik. Aile bütünlügü saglanamayan ögretmenlerin drami bütün vicdanlari yaralamaktadir. Milli Egitim Bakani Sayin Ömer Dinçer basta olmak üzere yetkililerin vicdanina seslenip, egitim ögretim yili baslamadan önce son kez uyariyor ve görüsmelerimizdeki iyi niyetin karsiligini acilen görmek istiyoruz.

Yetkili sendika olarak özür grubundan tayin bekleyen ögretmenlerin isyaninin, bütün egitim çalisanlarinin ortak isyanina dönüsmesine sayili günler kaldigini hatirlatiyor ve gerekli adimin bir an önce atilmasini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen