Haber
2009-09-30 07:19:47
Bakanligin Farkli Ücret Tarifesi Ayrimciliktir

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yapilan Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi’na iliskin duyuruya istinaden yayinlanmis olan 2009 yili Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu’nun 3. maddesinde sinav ücreti 25 TL olarak belirlenmistir.

 

Yine Bakanlikça yapilan Merkez ve Tasra Teskilati Sef Kadrolari Için Görevde Yükselme Sinavi duyurusuna istinaden yayinlanmis olan Merkez ve Tasra Teskilati Sef Kadrolari Için Görevde Yükselme Sinavi Basvuru Kilavuzu madde 2/4’e göre belirlenen sinav ücreti ise 50 TL olarak belirlenmistir.

 

Merkez ve Tasra Teskilati Sef Kadrolari Için Görevde Yükselme Sinavi Basvuru Kilavuzu, Millî Egitim Bakanligi Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü’nün Merkezi Sistem Sinav Yönergesi hükümleri ile Millî Egitim Bakanligi Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi hükümlerine göre hazirlanmistir.

 

2009 yili Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Seçme Sinavi Basvuru Kilavuzu ise, Bakanlik Makami’nin “Merkezi Sistem Sinav Yönergesi” hükümleri ve 2009/49 No’lu Protokol esas alinarak hazirlanmistir.

 

Buna göre, Bakanlik tarafindan yapilan ve egitim çalisanlarina uygulanan iki ayri sinavda herhangi bir farklilik veya farkliligi destekleyici hukuki bir dayanak olmadigi halde, degisik sinav ücretlerinin belirlenmesi esitsizlige yol açmaktadir. Çünkü bu iki sinavin uygulayicisi ile sinavin uygulanacagi kesim estir. Bahsi geçen sinavlarin kilavuzlari da yukarida belirtildigi üzere ayni hukuki dayanaklar kullanilarak hazirlanmistir.

 

Kaldi ki, 25 TL’nin dahi sinav ücreti olarak bir kurumun kendi çalisanindan almasi, çalisanlarin ekonomik ve sosyal haklarini korumasi noktasinda o kurumun yeterince hassas olmadiginin bir göstergesidir. Bakanlik, yaptigi bu ve benzeri sinavlarda çalisanlarindan degil farkli ücret almak, hiçbir suretle ücret almamalidir.

 

Hukuki dayanaklari ve taraflari es olan iki ayri sinav için iki ayri sinav ücretinin belirlenmesine iliskin uygulamaya son verilip Merkez ve Tasra Teskilati Sef Kadrolari Görevde Yükselme Sinavi ile Egitim Kurumlari Müdür ve Müdür Yardimciligi Sinav ücretlerinin alinmamasi veya Merkez ve Tasra Teskilati Sef Kadrolari Görevde Yükselme Sinavi için öngörülen sinav ücretinin makul bir seviyeye çekilerek, söz konusu esitsizligin düzeltilmesi gerekmektedir.

 

 Bakanliga Gönderdigimiz Yazi Için Tiklayiniz

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen