Haber
2012-09-06 07:31:46
Bakanligin Hatalarinin Faturasi ‘4+4+4’e Kesilmemelidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Milli Egitim Bakanligi’nin uygulamadaki hatalarinin faturasinin ‘4+4+4’e kesilmemesi gerektigini söyledi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Özer, sistemin dogru olmasi kadar nasil uygulandiginin da çok önemli oldugunu ifade ederek, “Ortaya çikan sorunlara baktigimizda ögretmenlerimizin tayin haklarindan yararlanamamasi, okula baslama yasinda kamuoyunun yeteri kadar bilgilendirilmemesi ve yapilmasi gereken hazirliklarin tam olarak bitirilememesi gibi konularin uygulamasinda maalesef Milli Egitim Bakanligi’nin hatalarini görüyoruz” dedi.

Brans degisikliginde sinirlarin genisletilerek sistemin rahatlatilabilecegini vurgulayan Özer,  sözlerini söyle sürdürdü:

“Milli Egitim Bakanligi verilerine göre, 40 binin üzerinde alan ve brans degistirebilecek durumda ögretmen var. Yillardir sinif ögretmeni ihtiyaci dolayisiyla alan degisikligi takviminde sinirli branslarda geçislere müsaade edilmis ve beklenti her defasinda ötelenmistir. Bu yil için alan degisikligi takvimi en öne çekilerek, brans degisikliginde sinirlar genisletilip sistem bir anda rahatlatilabilirdi. Yillardir sinif ögretmenligi yapan, kök bransi farkli olanlarin asli isini yapmasina imkan taninabilir, il içi-il disi ve özür grubunda hareket alani olusturulabilirdi.”

Sinavla yönetici atama takviminin ötelenmesi nedeniyle gereksiz sikintilar yasandigini belirten Özer, “Suçu, yeni geçmeye çalistigimiz 4+4+4 düzenlemesine atmak birilerinin isine gelebilir ama bakanligin ve bakanlik bürokrasisinin, siyasi iradenin asla isine gelmez, bu böyle bilinmelidir” seklinde konustu.

62 ile 66 ay arasi çocuklar gibi 66 ay ile 72 ay arasindaki çocuklarin da okula gidip gitmeyeceklerine velilerin karar vermesi gerektigini kaydeden Ahmet Özer, “Bir veli ‘benim çocugum henüz yeterli degil, özellikle kisisel bakimini kendisi yapamiyor, bu konuda sikintilarimiz var, çocugum okula gittiginde sikinti çekecek’ diyorsa, böyle bir gözlemi varsa, ayni sekilde 66 aydan 72 aya kadar olan çocuklarin okula gidip gitmeyecegine de veli karar versin. Velinin konuyu hastaneler ve pedagoglar üzerinden degil de biraz daha okulla okul yönetimiyle paylasarak yürütmesi çok daha saglikli olacaktir” ifadelerini kullandi.

Okullarin fiziki sartlarinin çocuklar için uygun hale getirilmesi gerektigini dile getiren Özer, bütün okullarin bir an önce yenilenip sisteme hazir hale getirilmesi gerektiginin altini çizdi.

Bakanligin 60 ay ve üstünü egitime dahil etmesinin ikili egitimin de tekrar sorgulanmasi ve bir an önce ortadan kaldirilmasi gerçegini ortaya koydugunu ifade eden Özer, sözlerini söyle tamamladi:

“Zira birçok ilimizde küçük çocuklarimizdan bir kismi daha gün dogmadan okula gidiyor, diger kismi da gün battiktan sonra evlerine dönebiliyor. Çocuklarimizin fiziki gelismislik durumunu düsünürsek, bunun son derece yanlis bir uygulama oldugunu söyleyebiliriz. Ikili egitim ayibindan da bu vesileyle kurtulmamiz gerekmektedir.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen