Haber
2013-01-25 06:35:57
Bakanlığın Sayın Nabi Avcı’ya ve Eğitim Çalışanlarına Hayırlı Olmasını Diliyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı’na, Sayın Ömer Dinçer’in yerine TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı atanmıştır.

Eğitim çalışanlarından öğrenciye, veliden bütün vatandaşlarımıza, herkesi yakından ilgilendiren eğitim sistemi ile ilgili önemli yapısal değişikliklerin adımlarının kısa süre önce atıldığı Milli Eğitim Bakanlığı’nda uygulamalardaki hatalar nedeniyle özellikle eğitim çalışanlarının yaşadığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi beklenmektedir.

666 sayılı KHK sonrası mağdur olan öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme sorunu, norm fazlası öğretmenlerin resen atanmaları için yapılan ve yeni mağduriyetlere sebep olacak zorlama, Şubat’ta özür grubu ataması bekleyen öğretmenlerin yaşadığı dram, ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi için Şubat’ta 30 bin yeni öğretmen için ilk atama, okulların bütçe problemi, alan değişikliği iptal talepleri, kamuda çalışanlara kılık ve kıyafet dayatması nedeniyle yaşanan sorunlar, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için yeni derslik ihtiyacı ve altyapı sorunları, kariyer basamakları uygulamasının hayata geçirilememesi gibi konular başta olmak üzere bir türlü çıkarılamayan yönetmelikler nedeniyle yaşanan belirsizlik, ele alınması gereken konular olarak karşımızda durmaktadır.

Eğitim çalışanlarının iç ve iş huzuru için ivedilikle atılması gereken adımlar vardır. Milli Eğitim Bakanlığı uygulamalarının ürettiği mağduriyetlerin tekrarlanmaması için Ekim 2012 KİK Raporu’nda da yer alan karar gereği, yönetmelik çalışmalarının, eğitimin en önemli paydaşı olan yetkili sendikanın katkısıyla yapılması kararlaştırılmıştır.

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili olan Eğitim-Bir-Sen olarak, problemlerin çözümü için uzatılan her ele karşılık verip katkı sunacağımızı belirtiyor; Milli Eğitim eski Bakanı Sayın Ömer Dinçer’e, eğitim adına yaptığı özgürlük eksenli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Bakan Sayın Nabi Avcı’ya ise yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen