Haber
2008-12-17 06:18:29
Bakanligin Yaptigi Degisiklikler Magdur Ediyor

Millî Egitim Bakanligi, 12.12.2008 tarih 27078 Sayili karariyla Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi’nde degisiklik yapmisti. Bu degisiklikle birlikte bazi memur ve VHKI kadrolarinda bulunanlarin Görevde Yükselme Sinavi’na daha önce basvuru sartini tasimalarina ragmen, son düzenleme ile birlikte basvuru haklari ellerinden alinmis ve seflige basvurmak isteyen memurlarin müracaati engellenmistir.

 

Bakanligin, 11.09.2008 tarih ve 79232 Sayili Merkez Teskilati ve Tasra Teskilati Görevde Yükselme Sinavi Duyurusu konulu yazisinda, “Merkez Teskilati ve Tasra Teskilati personelinden halen son sinifta olup yüksekögrenimini bitirdigine iliskin belgelerini basvuru sürecinde alamadiklari için magdur olacaklari, basvuruda bulunanlarin hizmet içi egitimlerinin daha ekonomik düzeyde yapilmasinin saglanmasi gibi hususlar dikkate alinarak basvuru islemlerinin Ekim ayinin son haftasina alinmasi öngörülmüstür” denilmisti. Ancak Bakanlik Görevde Yükselme Yönetmeligi’nde yaptigi degisiklikle yeni magduriyetlere sebebiyet vermistir.

 

Milli Egitim Bakanligi Görevde Yükselme ve Unvan Degisikligi Yönetmeligi’nin 7. maddesinin farkli bentlerinde, “bulundugu görevde iki yil çalismis olmak”, 25. maddesinin a bendine ise “bulundugu kadroda iki yil çalismis olmak” sartinin eklenmesi, daha önceki düzenlemede Merkez Teskilati ve Tasra Teskilati personelinden Görevde Yükselme Sinavi’na basvuruda bulunabiliyor iken, son düzenleme ile basvurulari engellenmis ve magduriyetlere neden olmustur.

 

Bakanlik yetkilileri ile görüsmeler yaparak bu degisikligi keyfi buldugumuzu ve uygulamadan biran önce vazgeçilerek, görev gruplari arasindaki geçislerde iki yil çalisma sartinin degistirilmesini, aksi durumda bu keyfi degisiklige karsi hukuki süreç baslatacagimizi söyledik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen