Haber
2013-01-14 06:35:32
Bakanlık Eğitimciden Yük Almıyor, Onlara Yük Oluyor

Genel Başkan Yardımcımız Ali Yalçın, Bakanlığın mevcut haliyle eğitimciden yük almadığını ifade ederek, “Bakanlık, yaptığı işlerin çoğunluğunda maalesef eğitimciye yük olmaktadır” dedi.

Hatay Şubemizin il divan toplantısına ve Mersin Teşkilat Buluşması programına katılan Ali Yalçın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

10 Milyonun İrade Beyanını Başbakanlığa Sunacağız

İttihat ve Terakki zihniyeti yüzünden devletin yıllarca halkın inançları ile sorun yaşadığını kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletle milletin arası açıldı. İnanç özgürlüğünü kısıtlayan despotik yaptırımlarla yıllarca toplum mühendisliği yapılmıştır. Üniversite kapılarında yaşanan dramlar, ikna adı altında imha süreçleri, inançları dolayısıyla kamudan atılmalar, ötekileştirmeler çok can yakmıştır. Devletle millet arasındaki makas bazen çok açılmıştır. Makasın açıldığı dönemlere baktığımızda, genellikle darbe dönemleri ve takip eden yılları görmekteyiz. Türkiye, bugün darbeler ve darbecilerle yüzleşiyoruz.”

Darbecilerin kamu çalışanlarına miras bıraktığı 1982 model kamu çalışanlarının kılık-kıyafet yönetmeliğini tedavülden kaldırma zamanının geldiğini vurgulayan Yalçın, “Kamu çalışanlarının saçı, sakalı, bıyığı, tırnağı ile uğraşan, erkeklerin favori uzunluğu, kadınların ise ayakkabılarının topuk boyu ile ilgilenen, giydiği pantolonun kumaşını belirleyen, kadınlara kamuda başı açık olarak çalışmayı dayatan bu yönetmeliği şimdi çöpe atma zamanıdır. Tüm kamu çalışanlarına özgürlük istiyoruz. ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Şehir meydanlarına kurmaya başladığımız stantlarla, www.ozgurlukicinonmilyonimza.com isimli internet sitesinden devam ettirdiğimiz kampanya her geçen gün yayılarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Birine Beddua Edecekseniz, ‘Allah Okul Yöneticisi Yapsın’ Deyin Yeter

Eğitim kurumlarına bütçe verilmemesi nedeniyle yaşanan sorunların her geçen gün daha da derinleştiğine dikkat çeken Ali Yalçın, şöyle konuştu: “Bakanlık, herhangi bir bütçe vermediği okullara bol bol araziden kopuk talimatlar veriyor. En son, sınıf annelerinin okul aile birliklerine yardımcı olmaması talimatı, bağış genelgesi ile suni teneffüse giren bütçesiz okulları adeta nefes alamaz hale getirdi. Yardımcı hizmetli, güvenlikçi gibi yeterli sayıda personelin olmadığı okullarda, günlük rutin giderlere bile kaynak bulunamamaktadır. Okullar, okul aile birlikleri marifetiyle toplanmaya çalışılan bağışlarla, okul yönetimlerinin utanma pazarı yapmak zorunda kaldıkları tahsildarlıkla ayakta tutulmakta ve SGK primleri dahil her türlü gideri okulca karşılanan ücretli yardımcı personel takviyesi ile hizmet vermeye çalışmaktadır. Devletin hiçbir kurumunda, bütçe verilmeyip yöneticilere ‘başınızın çaresine bakın’ denilmemektedir. Bu, sadece ve sadece eğitime özgü bir durumdur. Okul yöneticisi olmak adeta belayı satın almak demektir. Bu duruma, ya bütçe verilerek ya da saçmalıklara bir son verilerek dur denilmelidir. Bugün eğer birine beddua edecekseniz, ‘Allah okul yöneticisi yapsın’ deyin yeter.”

 

Bakanlık Öğretmenlere Eziyet Etmekten Vazgeçmeli

Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, görevde yükselme, yönetici atama, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği dâhil birçok yönetmeliği acilen değiştirmek yerine işi yavaştan almaya, yavaştan aldıkça da işlerin sarpa sarmaya devam ettiğini dile getirerek, “Bakanlık, bir an önce belirsizliklerden kurtulmalı, yıllardır soğumaya bırakılan eğitim çalışanları içerisinde genel idare hizmetleri sınıfındaki yardımcı personelin görev tanımlarına, çalışma sürelerine, tayin ve terfilerine açıklık getirecek yönetmelik de dahil, rafta bekleyen değişiklikleri acilen yapmalı ve belirsizliği bitirmelidir. Şube müdürlüğü kadrolarına asaleten atamaların yapılabilmesi için sınav esaslı bir yönetmelik hazırlanmalı, eşit ve adil seçme sürecinin olabilmesi için yeni yapılacak yönetmelik sonrası sınav takvimi yayınlanmalıdır. Şu an zoraki yapılmaya çalışılan norm kadro fazlası öğretmenlerin resen görev yerlerinin değiştirilme süreci acilen durdurulmalı ve yeni norm güncellemesi yapıldığı takdirde çoğu bulunduğu okulda yeniden norma dahil olacak öğretmenlere eziyet edilmekten vazgeçilmelidir” diye konuştu.

“Eğitimde özgürlükler noktasında bizim de sonuna kadar desteklediğimiz bazı olumlu adımlar atılırken, diğer taraftan icraatlarda yapılan acemilikler ve hoyratlıklar eğitimcileri canından bezdirmiştir” diyen Ali Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Milli Eğitim Bakanlığı, özür durumu ve isteğe bağlı yer değiştirme, norm fazlası atama, Anadolu liselerine öğretmen atama, ilk atama, dönüştürülen okullara atama, norm belirleme, yönetici atama, bağış genelgesi, şube müdürlüğü görevlendirme genelgesi gibi, bütün konularda yaptığı özensizlikle eğitimcileri adeta çileden çıkarmayı başarmıştır. Bugünlerde basında, kabinede revizyon olacağı yazılıp çizilmektedir. Kabinde revizyon olur mu, olmaz mı, onu bilemiyoruz ama bir şeyi çok iyi biliyoruz. O da, eğitim çalışanlarına ve eğitimde restorasyonun şart olduğudur. Bakanlık, mevcut haliyle eğitimciden yük almamaktadır. Yaptığı işlerin çoğunluğunda maalesef eğitimciye yük olmaktadır.”

Beyhan: Sendikacılığın Okulu Olacak Genç Memur-Sen’i Kurduk

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, sendikacılığın okulu olacak Genç Memur-Sen’i kurduklarını belirterek, şunları söyledi: “Merkez örgütlenmesini ve birimleri oluşturduk. Taşra örgütlenmesine ve buna paralel eğitim programlarına başlıyoruz. 35 yaşın altındaki kamu çalışanları ve bunların dışında kalan herkes Genç Memur-Sen’in örgütlenme hedefi içerisindedir. Memur-Sen ailesi, Genç Memur-Sen’in biran önce örgütlenmesini tamamlayabilmesi için seferber olmak durumundadır. Hatay ve Mersin ayağını oluşturmak için teşkilatımızın önderleri olan sizlerden gerekli adımları ivedilikle atmanızı bekliyorum.”

Önal: Bütün Gücümüzle Alanlardayız

Hatay Şube Başkanımız Cevat Önal, dinamik bir şube olduklarını ifade ederek, “2012 mutabakat metninde 4 bin üye sayısını aşmış bir teşkilat olarak, gücümüze güç katmak için alanlardayız” dedi.

 

Olçum: 2013 Hedefimiz, Mersin’de Yetkiyi Almak

Mersin Şube Başkanımız Atilla Olçum, 231 bin üye ile genel yetkili olan sendikamıza 5 bin üye ile en anlamlı katkıyı sunduklarını kaydederek, en dinamik ve güçlü şubelerden biri olduklarını, il bazında da yetkili olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, her geçen gün yetkiye bir adım daha yaklaştıklarını dile getirdi. Olçum, hedeflerinin, 2013’te Mersin’de yetkiyi almak olduğunu sözlerine ekledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen