Haber
2012-06-01 07:31:05
Bakanlik Ne Yaptiginin Farkinda Mi?

Milli Egitim Bakanligi valiliklere 24216 sayi ve 31.05.2012 tarihli, ögretmen disindaki personele hizmetiçi egitimin yürütülmesi kapsaminda 4-8 Haziran 2012 tarihleri arasinda egitim kurumu müdür, müdür basyardimcisi ve müdür yardimcilarina yönelik uzaktan egitim yöntemiyle seminer düzenlemesi için bir yazi göndermistir.

Bu yazi, Bakanligin egitim kurumlarindaki pratikten habersiz gibi hareket ettigini göstermektedir. Egitim-ögretim dönemi içerisinde, egitim kurumlari yöneticilerinin is yogunlugunun en fazla oldugu günlerde, yöneticilerin seminere mecbur edilmesi, dönem sonu islerinin yetismemesine neden olabilecek bir durumdur. Karne haftasi, yöneticilerin nefes almakta bile zorlandigi bir haftadir. Bu süreçte yöneticiler diger görevlerinin yani sira notlarin girisi ve karnelerin hazirlanmasi gibi önemli görevler yürütmektedir. Bu haftada yöneticilerin seminere alinmasi son derece yanlistir. Bu durum, aksakliklarin yasanmasina da neden olabilecektir.

Milli Egitim Bakanligi, içerigi itibari ile gerekli olan böyle önemli bir seminerin bu hafta içerisinde yapmasinda israr etmemelidir. Seminerin ileri bir tarihe alinmasi daha yerinde olacaktir. Yazinin kurumlara ulasmasi ile birlikte sendikamiza gelen telefonlar ve tepkiler tespitimizi dogrulamaktadir. Bakanligin bu durumu dikkate almasini bekliyoruz. 






MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen