Haber
2014-08-11 07:50:39
Bakanlık Özür Durumu Yer Değişikliğinde TEOG Yerleştirme Sürecini de Dikkate Almalıdır

Eğitim-Bir-Sen, öğretmenlerin yaz tatili il içi ve iller arası özür durumu yer değişikliği işlemleri takviminin, TEOG sınav tercih sonuçlarının açıklanması sürecini de içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep etti.

 

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün açıkladığı duyuru kapsamında öğretmenlerin yaz dönemi il içi ve iller arası özür durumu yer değişikliği başvuruları 11-15 Ağustos, tercihler ise 20-26 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacak.

 

Bakanlık, TEOG sınav sonuçlarına dayalı tercihler üzerine yerleştirme işlemlerinin 22 Ağustos’ta açıklanacağını duyurmuştu. Bu durumda, özür durumu yer değişikliği işlemleri ile TEOG yerleştirme işlemleri arasındaki uyuşmazlık pek çok mağduriyete yol açacaktır. Nitekim çocuğu TEOG sınav sonuçlarına göre tercihte bulunan ve ikametgâhının dışında bir okula yerleştirilen ya da velisi olan öğretmenin özür durumu kapsamında yerleştirme tercihinde bulunan öğrenciler açısından aile birliğini ortadan kaldıracak mahiyette sorunların doğması kuvvetle muhtemeldir.

 

Eğitim-Bir-Sen, 24.07.2014 tarihinde Bakanlığa başvurmuş, mağduriyetlerin yaşanmaması için özür durumuna bağlı yer değişikliği başvuru tarihlerinin ve yer değişikliği sürecinin yeniden düzenlenmesini istemişti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen