Haber
2012-08-10 07:31:35
Bakanlik Özür Grubu Kilavuzunda Olumlu Adim Atti

Özür durumuna bagli yer degisikligi kilavuzunun 7.1.2 a ve b bentlerinde ifade edilen ögretmenin özrünün bulundugu il merkezi /ilçe olacak sekilde egitim kurumlarinda tercihe zorlanmanin magduriyetlere sebep olacagini söylemis ve magduriyetin önlenmesi için tayin basvurusu yapacak ögretmene, özrünün bulundugu ildeki tüm egitim kurumlarinin tercihe açilmasini önermistik.

Toplu Sözlesme ve Mevzuat Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Müstesar Yardimcisi Zübeyir Yilmaz ile konuyu görüserek ögretmenlerin magduriyetinin önüne geçilmesi için kilavuzdaki sinirlamanin kaldirilmasini talep etmis ve Müstesar Yardimcisi Yilmaz; Ögretmenlerin özürlerinin oldugu ildeki diger yerlesim birimlerini de tercih etmeleri için çalismalarinin oldugunu ve böylece daha fazla egitim kurumu tercih edebilmeleri için imkân saglama gayretlerinde olduklarini” belirtmis ve Sayin Yilmaz’in ifadelerini sitemizden duyurmustuk.

Bakanlik Ögretmenlerin özür durumu yer degistirme kilavuzunda degisiklik yapti. “28.08.2012 tarihinde yapilacak atamalarda tercih ettikleri egitim kurumlarina atanamayan ögretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Agustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulundugu il genelinde daha önce açik olarak ilan edilen ancak atama yapilamamasi sebebiyle bos kalan egitim kurumlarina atanmak üzere yeniden tercih hakki verilecektir” seklinde düzenleme yapan Bakanlik özür grubu tayinlerinde yasanabilecek magduriyetlerin önüne geçmeye çalismis oldu. Yeni düzenlemeyi öncekine göre olumlu buluyoruz.

Yapilan Degisiklik:

2012 Yili Ögretmenlerin Özür Durumundan Yer Degistirme Kilavuzunun Tercihler baslikli 6.2.1. maddesi asagidaki sekilde degistirilmistir.

Ögretmenler, özürlerinin bulundugu yerlesim yerindeki egitim kurumlari arasindan 40 (kirk) tercihte bulunabileceklerdir. Ayrica, 41 inci seçenek olarak il genelinde bos kalan egitim kurumlarina atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.

28.08.2012 tarihinde yapilacak atamalarda tercih ettikleri egitim kurumlarina atanamayan ögretmenlere, bu atamadan sonra 29-31 Agustos 2012 tarihlerinde (31.08.2012 günü saat 15.00’a kadar) özrünün bulundugu il genelinde daha önce açik olarak ilan edilen ancak atama yapilamamasi sebebiyle bos kalan egitim kurumlarina atanmak üzere yeniden tercih hakki verilecektir.

Bu sekilde tercih hakki verilen ögretmenler, bos kalan egitim kurumlari sayisiyla sinirli olmak üzere en fazla 40 tercihte bulunabilecekler, 40’tan fazla tercih yapilabilecek bos egitim kurumunun ögretmenlerin tercihine sunuldugu illerde, ögretmenler 41 inci seçenek olarak bos kalan egitim kurumlarina atanmak isteyip istemediklerini mutlaka belirteceklerdir.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen