Haber
2013-06-02 07:39:59
Bakanlık Sorunları Daha Fazla Ötelemeden Çözmelidir

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi, il divan toplantısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Şube Yönetim Kurulu, Denetleme ve Disiplin kurulları, ilçe teşkilatları, Kadınlar Komisyonu, üniversite teşkilatı ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündemini değiştirmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğitim çalışanlarının sorunları gün geçtikçe artıyor. Sorunların çözümü sürekli öteleniyor. Bakanlık bu sorunları daha fazla ötelemeden çözmelidir. Biz sendika olarak, her zaman olduğu gibi, katkı sunmaya hazırız. Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözelim ki, asıl gündemimiz eğitim olsun istiyoruz. Bunun için de bakanlık diyaloğa, istişareye açık olmalı ve bu konuda irade ortaya koymalıdır” dedi.

Bakanlığın son dönemde yaptığı veya acil yapması gerektiği halde yapmadığı düzenlemelerin eğitim çalışanlarını mağdur ettiğini kaydeden Çakırcı, şunları söyledi: “Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği hâlâ değiştirilmiş değil. Yönetici atama yönetmeliği, yönetici atamama yönetmeliğine dönüştü. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği sorunlu, bu yönetmelik bir türlü değiştirilmedi. Yönetmeliğe aykırı genelgelerle öğretmen yer değiştirme süreci yönetilmeye çalışılıyor. Norm kadro yönetmeliği bir türlü güncellenemedi. Bakan değişti, müsteşarı değişti. Bu değişimle birlikte beklentimiz, geçmişte yaşanan olumsuzlukların bir tarafa bırakılarak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünün sağlanmasıdır. Yeni müsteşardan ciddi beklentiler oluştuğunu gözlemliyoruz. Yeni müsteşarımızın bu beklentiye olumlu cevap vereceğini ve biriken sorunları çözmek için beklenen iradeyi ortaya koyacağını ümit ediyorum.”

Öğretmenevlerinde Alkollü İçecek Servisi Yapılmasın

Ülkemizin yıllardır alkole karşı bir politika belirleyemediğini belirten Çakırcı, “Bize göre alkol kötülüklerin anasıdır. Bu konuda yapılan son düzenlemeleri olumlu bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz. Alkol kullanımı neredeyse bu ülkede dokunulamaz bir vaziyet aldı. Bir dogma haline getirildi. Ülkemizde alkollü araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarına bakıldığında ölümle sonuçlanan kazaların oranı oldukça yüksektir. Hükümetin, toplumu ve gelecek nesilleri alkolün zararlarından korumak için yaptığı son yasal düzenlemeyi son derece olumlu buluyoruz. Ancak bu düzenleme yeterli değildir. Bu konuda daha köklü düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

“Ayyaştan rol model olamaz” diyen Çakırcı, öğretmenevlerinde alkollü içeceklerin satışının tamamen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Ötekileştirmeyen Bir Ülke istiyoruz

Çözüm sürecine de değinen Ramazan Çakırcı, “Bu süreci çok önemsiyoruz. Milletimizin barışa, kardeşliğe ve huzura ihtiyacı var. Bu ülkede insanlar yıllarca ötekileştirildi. Biz ötekileştirmeyen bir ülke istiyoruz. Kardeş kanının dökülmesini istemiyoruz. Kardeş kanının dökülmediği, barışın ve huzurun olduğu bir ülkede aşırı uçlar hayat bulamayacaktır. Bu sürece karşı çıkanlar, çatışma ortamından nemalananlardır” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan ise, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan bir camianın müntesibi olmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, çalışanlar için elde ettikleri kazanımların son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’nin şekillenmesinde sendikamızın büyük rol oynadığını dile getiren Aslan, tüm üyelere teşekkür etti.

Toplantının sonunda ilçe temsilcilerine plaket takdim edildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen