Haber
2010-02-05 05:48:15
Bakanlik Yönetici Atama Ile Ilgili Bazi Sorulara Cevap Verdi!

Milli Egitim Bakanligi’na yazdigimiz yazida, yönetici atama ile ilgili bazi hususlara açiklik getirilmesini istedik. Bakanlik, Egitim Kurumlari Yöneticilerinin Atama ve Yer Degistirmelerine Iliskin Yö- netmeligin Uygulama Kila- vuzu’na yeni soru ve cevaplar ekleyerek, konuya açiklik getirdi.

 

Soru 33: Halen müdür ve müdür basyardimcisi olarak görev yapanlar ile daha önce bu görevlerde bulunduktan sonra ayrilanlar ilk defa müdür basyardimcisi olacaklar için yapilan duyurulara basvuruda bulunabilecekler midir?

Cevap: Müdür ya da müdür basyardimcisi olarak görev yapmakta olanlar ile daha önce bu görevlerde bulunduktan sonra ayrilanlar Yönetmeligin 21’inci maddesi kapsaminda yeniden ya da yer degistirme suretiyle atanacaklarindan ilk defa müdür basyardimciligina atanacaklar için yapilan duyuruda basvuruda bulunamayacaklardir.

Soru 34: Sinava dayali olarak müdürlüge atamasi yapilip görevine baslayanlar müdür basyardimciligi için yapilacak duyuruda basvuruda bulunabilecek mi?

Cevap: Sinava dayali olarak müdürlüge atamasi yapilip görevine baslayan bir müdürün müdür basyardimciligina, ancak Yönetmeligin 21’inci maddesi kapsaminda yer degistirme suretiyle atanmasi mümkün olabileceginden, ilk defa müdür basyardimciligina atanacaklar için yapilacak duyuruda basvuruda bulunamayacaklardir. Ancak bu durumda olanlar müdür yardimciligi için sinava girmis ise, sinava dayali atamalarda belli bir süre çalisma durumu öngörülmediginden bu görev için sinava dayali atama kapsaminda müdür yardimciligi için basvuruda bulunabileceklerdir.

Soru 35: Kurucu müdür ya da müdür yetkili ögretmen olarak görev yapmis olanlar ilk defa müdür basyardimciligina atanacaklar için yapilan duyuruda müdür basyardimciligina atanmak üzere basvuruda bulunabilirler mi?

Cevap: Yönetmeligin 21’inci maddesinde, Bu Yönetmeligin 25’inci maddesinin ikinci fikrasinda sayilanlardan bu Yönetmelikte aranan sartlari tasiyanlar, il içinde duyurusu yapilan egitim kurumlari yöneticiliklerine atanmak üzere, bu Yönetmelik ekinde yer alan Ek-1 Yöneticilik Istek Formu ile en fazla on egitim kurumunu tercih etmek suretiyle basvuruda bulunabilirler” hükmü çerçevesinde, bu kapsamdaki atamalar Mayis-Haziran aylarinda yapilacagindan, kurucu müdürler ve müdür yetkili ögretmenler dahil bu kapsamda sayilanlarin ilk defa müdür basyardimciligina atanacaklar için yapilan duyuruda müdür basyardimciligina atanmak üzere basvuruda bulunmalari mümkün olamamaktadir.

Soru 36: Sinava dayali müdürlüge ya da müdür yardimciligina atamasi yapilanlardan göreve baslamayanlar ya da atamasini iptal ettirenler bu sinava dayali olarak tekrar basvuruda bulunabilecekler midir?

Cevap: Sinava bagli olarak atamasi yapilanlardan görevine baslamayan ya da atamasini iptal ettirenler sinava bagli atama haklarini kullanmis olacaklarindan bu sinav puanina bagli olarak tekrar basvuruda bulunamayacaklardir.

Soru 37: Sinava dayali müdür olarak atananlardan bu isteklerinden vazgeçenlerin yerine siradaki adaylardan atama yapilabilecek midir?

Cevap: Bilindigi gibi, uygulama kilavuzunda atamasi yapilan yöneticilerden bu isteklerinden vazgeçenlerin tercih yapacak diger adaylarin magduriyetine sebebiyet verilmemesi bakimindan atama sonuçlarinin açiklandigi günü takip eden ilk is gününde bu durumu dilekçeyle bildirmeleri gerektigi belirtilmistir.

Bu açiklamada anlatilmak istenen atamasi yapilanlardan örnegin müdür basyardimcisi iken müdürlüge atamasi yapilan adayin müdür basyardimciligina yapilacak atamalarda görev yaptigi egitim kurumunun duyuru kapsamina alinmasi bu egitim kurumunu tercih edecek adaylar bakimindan önem tasidigindan bu adaylarin magdur olmamalari bakimindan atama isteklerinden vazgeçenlerin bu durumu atama sonuçlarinin açiklandigi günü takiben ilk is gününde il millî egitim müdürlügüne bildirmeleri istenilmistir. Bu açiklama atama isteginden vazgeçenlerin yerine siradan atama yapilacagi anlamina gelmemektedir.

Soru 38: Dershanelerde yönetici olarak geçirilen süreler yönetim görevlerinde geçmis sayilir mi?

Cevap: Yönetmeligin 25’inci maddesinin ikinci fikrasinda münhasiran özel ögretim okullarinda müdür olarak geçirilen sürelerin dördüncü kademe, müdür yardimcisi olarak geçirilen sürelerin ise birinci kademe yöneticiliginde geçmis sayilacagi öngörüldügünden dershanelerde yönetici olarak geçirilen sürelerin yöneticilik hizmetinden sayilmasi mümkün olamamaktadir.

 

 Bakanliga yazdigimiz yazi

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen