Haber
2011-04-11 07:23:02
Bakanliktan, Hizmetli ve Memurlarin Yer Degisikligi Yönetmeligi Talebimize Cevap

Milli Egitim Bakanligi, Kurum Idari Kurulu’nda ve 2010 Yili Toplu Görüsme Mutabakat Metni’nde yer alan kararlar geregi Genel Idare Hizmetleri, Teknik Hizmetler ve Yardimci Hizmetler Sinifi çalisanlarinin atama ve yer degistirmelerine iliskin yönetmelik ile görev tanimlarinin yapilmasi konusunda düzenleme yapilmasi taleplerini içeren yazimizi cevapladi.

 

7 Subat 2011 tarihli yazimizda, “Sendikamiz ile Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan Ekim 2009 Kurum Idari Kurulu Toplantisi’nda, egitim-ögretim hizmetleri sinifi disinda kalan diger hizmet kollarinda görev yapan personelin yer degistirmelerine iliskin mevzuat çalismalarinin yapilmasinin kararlastirildigini ve Konfederasyonumuz Memur-Sen ile Kamu Isveren Kurulu arasinda imzalanan 2010 Yili Toplu Görüsme Mutabakat Metni’nde, ögretmen disinda kalan Milli Egitim Bakanligi çalisanlarinin görev tanimlarinin yapilmasi ile söz konusu personelin atama ve yer degistirme islemlerinin düzenlenmesi konusunda bir çalisma yapilmasinin kararlastirildigini” hatirlatarak, bu hususta sendikamizin bilgilendirilmesini istemistik.

 

Bakanliktan gelen cevabi yazida söyle denildi:

“Ilgi yazinin incelenmesinden, talep ve isteklerin iki farkli alanda düzenleme yapilmasina yönelik oldugu görülmüstür.

 

Bunlardan görev tanimlari alani yalnizca Bakanligimizin çözümleyecegi bir mahiyette olmayip, tüm kamu sektöründe çözümlenmesi gereken bir husustur. Bu çerçevede Bakanligimizca, gerek Bakanlik birimleri arasinda gerekse ilgili diger kamu kurumlari ile görüs alinmasi çalismalari sürdürülmektedir.

 

Söz konusu personelin yer degistirme suretiyle atama islemlerine iliskin çalismalar ise baslatilmis, ancak kamuoyunun bilgisine sunulacak olgunluga henüz getirilmemistir. Çalismalar sonuçlandiginda, kamuoyunun yani sira sendikanizin bilgisine de sunulacaktir.”

 

 GIH, Teknik Hizmetler, Yardimci Hizmetler Sinifi Atama ve Yer Degisikligi Yönetmeligi Talebimize MEB'in Verdigi Cevap

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen