Haber
2024-07-04 14:42:46
BAŞBAĞLAR KATLİAMININ ACISI 31 YILDIR DİNMİYOR

5 Temmuz 1993 tarihinde, Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 33 sivilin PKK’lı teröristler tarafından katledilmesinin acısı yüreğimizi sızlatmaya devam etmektedir. Katliam, bir akşam vakti, onlarca teröristin köyü basması, ezan okunduğu sırada camiye girerek cemaati zorla dışarı çıkarıp bir saatten fazla örgüt propagandası ve yağma yapması ile başlamıştır. Yaşlı, kadın, çocuk demeden evlerinden alınan 33 kişi katledilmiş, daha sonra köy ateşe verilerek 214 ev, okul ve cami yakılmıştır.

 

Başta vicdan ve merhamet olmak üzere, bütün insani değerlerin iflas etmesiyle mümkün olabilecek Başbağlar katliamı, insanlığın utancı, kara lekesidir. 

 

Ölenin hangi tarafta olursa olsun, kazananın emperyalizm olacağı bir kanlı oyunda, millî şuur sahibi olmak, ancak kardeşlikle ve insani değerlerimizde bütünleşmekle mümkün olur, olacaktır.

 

Gönül ve medeniyet coğrafyamıza fesat tohumu ekmek isteyen ihanet şebekelerinin oyununa gelinmemelidir. Bunların istismar ve provokasyonlarına fırsat ve malzeme verilmemeli, varlık zeminleri yok edilmeli, kökleri kazınmalıdır. 

 

Aradan uzun zaman geçmesine rağmen katliam, failleri noktasında hukuki olarak aydınlatılamamış, katiller hak ettikleri cezaya çarptırılmamış, katliamın acısı kalplerde yara olarak kalmıştır. Katliamın aydınlatılması, sadece gerçeklerin ortaya çıkması için değil, toplumsal barış ve adaletin tesis edilmesi için de gereklidir. 

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, ülkemizin müreffeh geleceği, milletimizin esenlik dolu yarınları için, bu menfur hadiselerin hiçbirini unutmayacak, unutturmayacağız. Birlikte ve kardeşçe yaşamanın erdemi, enerjisiyle Türkiye’yi daha yaşanılır kılmak için hep birlikte çaba göstermeyi, millet olmanın ilk ve vazgeçilmez gereği sayıyoruz, saymalıyız. 

 

Bu vesileyle, teröre kurban verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; bütün katliamları ve terör eylemlerini lanetliyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen