Haber
2009-10-10 07:19:52
Basbakan Bu Sese Kulak Vermelidir

2009 yili toplu görüsmelerinde taleplerimizin kabul edilmemesini protesto ettik. 2009 yili toplu görüsmelerinin anlasmazlikla sonuçlanmasi üzerine, meydanlara inecegimizi ilan etmistik. Bu çerçevede, ikinci kitlesel eylemimizi Kizilay’daki Güvenpark’ta gerçeklestirdik.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ile birçok üyemizin de katildigi eylemde, toplu görüsme sürecinde, kamu çalisanlarina ‘ambar bos’ diyerek yüzde 2.5+2.5’ten fazla artis yapmayan hükümete, bütün Türkiye’den, ‘Ambar bos ise; kimler, kim için bosaltti’ diye soruldu.

 

Eyleme katilan Memur-Sen’e bagli sendikalarin üyeleri, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in kendi seslerine kulak vermesini istedi.

 

Kamu Görevlilerinin Yüzünü Güldürün

Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez ve Ankara sube yöneticilerinin yanisira çok sayida üyenin katilimiyla gerçeklestirilen eylemde açiklama yapan Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Haci Bayram Tonbul, Basbakan Erdogan’a, “Sayin Basbakan IMF toplantisinda, IMF yöneticilerine yönelik olarak, ‘Disarinin sesine kulak verin’ demisti.  Biz de Sayin Basbakan’in alanlardan yükselen Memur-Sen’in hakli sesine kulak vermesini ve Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantisinda Kamu Isveren Kurulu’nun dayatmasini bozarak Uzlastirma Kurulu’nun kararlari isiginda yeni bir degerlendirme yaparak kamu görevlilerinin yüzünü güldürmesini bekliyoruz” diye seslendi.

 

‘Ambar Bos Ise, Içini Kim Bosaltti’

Kendilerine ‘Ambar bos’ dendigini hatirlatan Tonbul, söyle konustu: “Ambar bos” ise kim ve kimler için bosaltildi? Ambarin bos olmasina ragmen özel sektöre 54.3 milyar TL kaynak nereden bulundu? Kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kriteri getirilirken, bankalar nasil yüzde 30’larin üzerinde kar yapabiliyor? Kamu görevlileri için 1 milyar TL ilave kaynak bulunmasinin bütçe dengelerini bozacagi iddia edilirken, ekonomik paket bütçe dengelerini nasil bozmuyor, bu sorulara cevap bekliyoruz.”

 

Istenirse Kaynak Bulunabiliyor

Tonbul, “Basbakan Recep Tayyip Erdogan IMF toplantisinda, ‘özel sektör için ilave kaynaklar aktarilabilecegini’ duyurmustur. Bu açiklama, ‘kaynak yok’ ifadelerini yalanlamaktadir. Bu farkli açiklamalar Türkiye’nin iki ambarinin oldugunu gösteriyor. Biri, kamu görevlilerine gösterilen bos ambar, digeri ise bankalara ve özel sektöre arz edilen, neredeyse tasmakta oldugunu düsündügümüz dolu ambar.  Bu da gösteriyor ki, istenirse kaynak bulunabiliyor. Bu, kamu çalisanlarindan niçin esirgeniyor” seklinde konustu.

 

Memur-Sen olarak, hükümete, 2010 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarisi’nin Bakanlar Kurulu’nca TBMM’ye sevk edilecegi 17 Ekim 2009 tarihine kadar, “vakit geçmis degildir” dediklerini kaydeden Haci Bayram Tonbul, Biz Memur-Sen olarak, Kamu Isveren Kurulu’nun yanlis hesabinin Basbakan’dan dönecegine ve degistirilecegine inaniyoruz. Bundan dolayi bugün buradan Bakanlar Kurulu’nun basi olan Sayin Basbakanimiza sesleniyor ve çagrida bulunuyoruz: Toplu görüsmelerin tamamlanmasindan bu yana geçen süreçte elektrik fiyatlarinin yüzde 10, yüksekögrenim harçlarinin yüzde 8, tedavi katilim payi miktarlarinin yüzde 33 ila yüzde 150 oraninda artirilmasi dikkate alindiginda, taleplerimizin ne kadar makul ve karsilanabilir oldugu görülecektir. 4+4 yüzdelik zam ve 30+30 TL ek ödeme verilmesi, hem çalisanlari memnun edecek hem de piyasayi canlandiracaktir” degerlendirmesinde bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen