Haber
2014-06-23 07:47:02
Başbakan Erdoğan KİK Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye AB Karma İstişare Komitesi üyeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında gerçekleştirilen istişare toplantısında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Köşk’te nasıl bir cumhurbaşkanı görmek istediklerini açıkladı. 

 

Gündoğdu,  iş güvencesinin kırmızı çizgimiz olduğunu bir kez daha vurguladı.

 

Nasıl Bir Cumhurbaşkanı İstiyoruz?

 

Köşk’te nasıl bir cumhurbaşkanı görmek istediklerini istişare toplantısında dile getiren Gündoğdu, şunları söyledi: “Ülkemiz istikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakaladı. Sahip olduğumuz medeniyet değerlerimiz yakın tarihten çıkardığımız sonuçlar ve içinden geçtiğimiz süreç, cumhurbaşkanlığı seçimini çok daha önemli kılıyor. Zaten ilk kez, halkın doğrudan cumhurbaşkanı seçecek olması başlı başına çok büyük bir önem arz ediyor. Bizim cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin tavrımız şahıslar üzerinden değil, evrensel, demokratik, hukuki, milli ve insani değerler üzerindendir. Kişisel değil, ilkeseldir. Bu çerçevede Memur-Sen konfederasyonu olarak;



 

- Her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek,


- Demokratikleşme adımlarını hızlandıracak,


- Devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak, çözüm sürecini devam ettirecek,


- Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak, bir vizyona sahip olacak,


- Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenecek,


- Kültür, gençlik, eğitim ve ahlak konularında devlet erklerine ve topluma öncülük yapacak,


- Sivil toplum kuruluşlarıyla devamlı istişare halinde olacak,


- Sivil anayasa talebinin karşılanmasında öncülük edecek,


- Kamu görevlilerinin talep ve beklentileri konusunda birikim ve duyarlılığı olacak,


- Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü olacak bir vizyona sahip cumhurbaşkanı istiyoruz.”

 

Başbakan Erdoğan’a İş Güvencesi Hassasiyetimiz İletildi

 

Toplantıda, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, iş güvencesinin kırmızı çizgimiz olduğunu da bir kez daha vurguladı. Memur-Sen Konfederasyonu olarak konu hakkında bu hafta başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere ilgili bakan ve AK Parti Grup Başkan vekillerine aktarılan hassasiyetimizi Başbakan Erdoğan’a da ileten Gündoğdu, kamu görevlilerinin iş güvencesinin ortadan kalkması sonucunu doğuracak düzenlemenin tasarı kapsamından çıkarılması konusundaki görüşlerini dile getirdi.

 

Toplantıya, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkan Vekili Nuri Şeyda Sorman ve TİSK Başkan Vekili Erol Kiresepi de katıldı.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında gerçekleştirilen istişare toplantısında AK Parti Genel Başkan yardımcıları Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım da hazır bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen