Haber
2008-08-12 06:49:00
Basbakan Erdogan’a Taleplerimizi Ilettik

Toplu görüsmelere sayili günler kala Memur-Sen Heyeti Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile görüserek, çalisanlarin taleplerini iletti.

 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu ve beraberindeki heyeti Basbakanlik Merkez Binasi’nda kabul etti.

 

Iki saat süren görüsmenin ardindan bir açiklama yapan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Basbakan Erdogan’dan ilk taleplerinin “Türkiye’deki tüm toplum kesimlerinin düsüncesini içinde barindiracak sivil, demokratik, çagdas bir anayasa” oldugunu söyledi.


Kamu çalisanlarina yasayla toplu sözlesme hakki verilmesi yönündeki isteklerini de Erdogan’a ilettiklerini bildiren Gündogdu, yasadaki ‘çalisanlar’ ifadesine islerlik kazandirilmasini, isçi-memur ayriminin ortadan kaldirilmasini arzu ettiklerini kaydetti. 

 

Büyüme Çalisanlara Yansitilsin

 

Basbakan Erdogan’in konuya çok sicak yaklastigini ve bu konuda elinden geleni yapacagini söyledigini belirten Gündogdu, büyümenin çalisanlara da yansitilmasini talep ettiklerini dile getirerek, ayrica ücretliler için vergi diliminden 5 puanlik indirim talep ettiklerini ifade etti.

 

Kamu çalisanlarina ek ödemenin gündemde oldugunu hatirlatarak, bu konuda kamuoyuna yansiyan rakamlardan memnun olmadiklarini vurgulayan Ahmet Gündogdu, 15 Agustos itibariyle en az 100 YTL’den baslamak üzere bunun yaptigi isle orantili olarak 150-200 YTL’ye çikarilarak iyilestirme yapilmasini istedi. Gündogdu, ocak ayinda da yeni bir iyilestirme gerçeklestirilmesini ve 2010 yilinda ‘esit ise esit ücret’ ilkesinin tamamlanmasini önerdiklerini bildirdi.

 

Es Yardimi 120 YTL’ye Çikarilmali


Esleri çalismayanlar için es yardiminin 120 YTL’ye çikarilmasini, çocuk yardiminin sinirlama olmaksizin en az 25 YTL olmak üzere bütün çocuklara verilmesini istediklerini bildiren Gündogdu, Konut Edindirme Yardimi (KEY) ödemeleri ile ilgili konfederasyon temsilcilerinin de içinde yer aldigi bir komisyon kurulmasini istediklerini, 1987-1995 yillari arasinda çalisma süreleri esas alinarak çalisanlarin KEY ödemelerinin bu komisyon tarafindan tespit edilmesi önerisini getirdiklerini de anlatti.

 

Diyalog Sonuç Vermezse Alanlara Çikilacak

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, görüsmelerde yöntem olarak diyalogu benimsediklerini, eger talepleri olumlu karsilanmazsa ve görüsmelerden memurlari memnun edecek bir sonuç çikmazsa, alanlara çikabileceklerini de sözlerine ekledi.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez’in de aralarinda bulundugu Memur-Sen heyeti, ziyaretten memnun ayrildi.


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen