Haber
2011-04-16 07:23:08
Basbakan Erdogan’dan ‘Sözlesmelilere Kadro’ Müjdesi

Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda verdigimiz mücadele sonuç vermeye basladi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan, sözlesmelilere kadro yolunu açacak bir çalisma yaptiklarini açikladi.

 

Basbakan Erdogan, Karayollari Genel Müdürlügü Konferans Salonu’nda yapilan Memur-Sen 4. Olagan Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada,  ilgili bakanlarin bu konuda çalisma yaptigini ifade ederek, “Insallah sözlesmelilerle ilgili kadro yolunu açmis olacagiz” dedi.

 

Türkiye büyüdükçe, ekonomi büyüyüp güçlendikçe daha iyi hizmetler vermeye devam edeceklerini belirten Erdogan, sözlesmeli personel konusunda yaptiklari çalisma hakkinda bilgi verdi. Basbakan Erdogan, sunlari söyledi:

“Burada bir çalismamizi size aktarayim. O da su; tabii bu sözlesmeli personel olayi nereden çikti? Bakiniz, Türkiye’de özellikle Güneydogu gibi, Dogu illerimiz gibi birçok illerde, bizler hakikaten geldigimizden bu yana birçok sikintilar yasadik. Zaman zaman gittigimiz okullarda ögretmenler, hastanelerde doktorlar, hemsireler, bu noktada sikintilar yasiyoruz. Sordugumuzda, hep aldigimiz cevap su oluyor: Es durumundan döndüler. Bizler sözlesmeli olayini da bir yerde istihdam için bir adim atalim diye bu süreci baslattik. Fakat burada da bir sikintinin oldugunu görüyoruz. Genç ögretmen, saglik personelinin bölgede 5 yil gibi veya daha fazla kalmasi, bunlar da ayri bir sikinti. Fakat bir adim da atmamiz lazim, o da sudur; yani nasil ki bir polis, bir asker, bir yargi mensubu gittigi zaman o bölgelerde belli bir süre hiçbir sarta bagli olmadan o süre içinde görevini yapiyorsa, bu sekilde, orada görevini yapacak sekilde bir hazirligi arkadaslarimiz yapiyor. Bu hazirligi yapip bitirdikten sonra biz süratle su anda çikardigimiz kanun hükmündeki kararnameye, eger girebilirse, onun da çalismasini yapiyorlar, bu kararname içinde, aksi takdirde kanunla olmasi gerekiyorsa o önümüzdeki döneme kalacak. Böylece insallah sözlesmelilerle ilgili kadro yolunu açmis olacagiz. Temenni ederim ki, KHK ile eger bu hallolabilirse, hemen süratle onu halledip, Bakanlar Kurulu kararimizla bunu çikarmis olacagiz.”

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi yönündeki talebimizi her platforma tasidik. Basbakan Erdogan basta olmak üzere, önceki ve mevcut Milli Egitim bakanlari, Maliye Bakani, TBMM Milli Egitim Komisyonu Baskani ve üyelerine yazili ve sözlü olarak talebimizi defalarca ilettik. Talebimizde israrci olduk.

 

Son olarak Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile yaptigimiz görüsmede, ögretmenlerin kadroya geçisi ile ilgili çalismanin yapildigi ve bizzat Basbakan tarafindan kisa süre içerisinde açiklama yapilacagi bilgisini almistik.

 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen