Haber
2011-03-11 06:18:11
Basbakan Erdogan’dan En Az 30 Bin Ögretmen Atamasi Yapilmasini Talep Ettik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan ile görüserek, Temmuz 2010 KPSS’de yasanan hirsizlik olayi sonucu magdur olan ögretmenlerin sikintilarini iletti.

 

Gündogdu, Temmuz 2011’den önce en az 30 bin ögretmenin atanarak, haklari ellerinden alinan ögretmenlerin magduriyetinin giderilmesi gerektigini söyledi.

 

Gündogdu, kamu çalisanlarinin referandumla elde ettigi toplu sözlesme hakkini kullanma imkani verecek uyum yasalarinin bir an önce çikarilmasini talep etti.

 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, kendisine iletilen talepleri degerlendirecegini söyledi.

 

Daha önce de, Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’yu ziyaret ederek, kopya skandalindan dolayi magdur olan, kimi evli, kimi nisanli atama bekleyen ögretmenlerin atanabilmeleri için, önceki yillarda Subat ve Haziran aylarinda yapildigi gibi, Haziran 2011’de de 30 bin ögretmen atamasi yapilmasini istemistik.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, 3 Mart’ta sendikamizi ziyaret ederek kendisiyle görüsen ‘atama bekleyen ögretmenler’in sundugu dosyayi Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a iletecegini ifade etmis, konuyu Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile de görüsecegini belirtmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen