Haber
2010-07-21 07:21:19
Basbakan Erdogan’i Ziyaret Ettik

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, beraberinde Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve bagli sendikalarin genel baskanlariyla birlikte Basbakan Recep Tayyip Erdogan’i ziyaret etti.

 

Basbakan’in TBMM’deki makaminda gerçeklesen ziyaret, iki saate yakin sürdü. Devlet Bakani Hayati Yazici ve AK Parti Grup Baskanvekili Bekir Bozdag’in da katilimiyla baslayan ziyarete daha sonra, Tarim ve Köyisleri Bakani Mehdi Eker de katildi. Ahmet Gündogdu ve bagli sendikalarin genel baskanlari ziyarette, hizmet kollarinda yasanan sorunlari Basbakan Erdogan’a iletti.

 

Ziyaretten sonra basin toplantisi düzenleyen Gündogdu, görüsmenin içerigine yönelik açiklamalarda bulundu.

 

Gündogdu, Türkiye’nin en çok üyeye sahip, yetkili memur sendikalari konfederasyonu olarak, yasanan sikintilari Basbakan Erdogan’a aktardiklarini söyledi. Geçen yil toplu görüsmeler öncesi, toplu görüsme yerine toplu sözlesme yapmak istediklerini ifade eden Gündogdu, “Biz hep masanin degil, yasanin sorunlu oldugunu dile getirdik. Geçen yil da, artik toplu görüsme yapmayacagimizi açikladik. Hükümet, Memur-Sen’in yogun çabalari sonucu memurlara toplu sözlesme hakki getiren düzenlemeye, Anayasa degisikligi paketinde yer verdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu, Yüksek Siyaset Kurulu’na dönüsüp referandum tarihini 12 Eylül olarak belirleyince, hükümetin iradesi bu yilki toplu görüsmelere yansimadi. Anayasa’da yapilacak degisiklik sonrasi, bu yil, son kez toplu görüsme masasina oturacagimizi ümit ediyorum. Toplu sözlesme hakkinin verilmesi sebebiyle de, Basbakanimiza tesekkürümüzü ilettik” dedi.

 

 Kamu çalisanlarinin sikintilarini, geçen yil kriz bahanesiyle gündeme gelmeyen ek ödemelerin yeniden gündeme gelmesini, promosyonlarin yüzde 100’ünün tüm çalisanlara ödenmesini içeren genelgenin hizlandirilmasini, bu promosyonlara emeklilerin de dahil edilmesini istediklerini, bu sikintilarin çözümünde Basbakan Erdogan’in destegini istediklerini dile getiren Gündogdu, sözlesmelilerin kadroya geçirilmesini ve is motivasyonunun artirilmasini, bu sözlesmelilerin kadroya geçirilinceye kadar aksayan es yardimi gibi insani sikintilarin giderilmesini de ele aldiklarini ifade etti. Gündogdu, görüsmenin verimli geçtigini, Basbakan’a ilettikleri sorunlarin en kisa sürede çözülecegine inandiklarini kaydetti.

 

Görüsmede, referandum sürecinin de gündeme geldigini bildiren Gündogdu, Memur-Sen’in aldigi ‘Evet’ kararini Basbakan Erdogan’la da paylastiklarini belirterek, söyle konustu:

 

“Biz, toplu sözlesme hakkinin sendikaciligin vazgeçilmezi oldugunu her platformda dile getirdik. Pakette bu beklentimiz cevap buluyor. Üstünlerin hukukunun sona ermesini, hukukun üstünlügünün hakim olmasi beklentimizi ifade ettik. Paketteki degisiklikle, HSYK ve YAS kararlarinin bir kisminin bile yargi denetimine açilmasi, bu yöndeki ümidimizi artiriyor. TBMM’nin duvarlarini süsleyen, ‘Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ sözünün gerçeklesmesini, darbe anayasasinda yer aldigi gibi; ‘egemenligin belli kurumlar eliyle degil, TBMM eliyle kullanilir’ hale gelmesi yönünde bir degisikligin olmamasinin eksikligine dikkat çektik. Darbecilerin kirlettigi 12 Eylül’de yine darbecilerin yargilanmasi için ‘Evet’ oyu kullanilarak bu leke temizlenecektir. Kisaca, pakette lüzumsuz hangi madde var derseniz, hiç biri gereksiz degil. Ancak daha iyisi olabilirdi.  Biz, millet iradesiyle ilk kez Anayasa degistirilmesini de göz önüne alarak, ‘Evet’ oyu kullanacagimizi Basbakanimizla da paylastik.”

 

Memur-Sen’e bagli hizmet kollarindaki sikintilari da Basbakan Erdogan’a aktardiklarini ifade eden Ahmet Gündogdu, verimli bir görüsme gerçeklestirdiklerini vurguladi.

 

Ziyarete, Ahmet Gündogdu’nun yani sira Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Hüseyin Çumak, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Ali Erdogan, Bayindir Memur-Sen Genel Baskani Abdulhadi Karasapan, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit Erdogan, Büro Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri Sait Inan da katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen