Haber
2011-08-04 07:24:11
Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag’a Hayirli Olsun Ziyareti

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu. Çalismalari hakkinda bilgi veren Gündogdu, toplu sözlesmenin ikincil mevzuatinin çikarilmasi için Bozdag’dan destek olmasini istedi.

 

Ahmet Gündogdu, konfederasyon olarak toplu sözlesmeye hazirlandiklarini ifade ederek, “Sizlerin de katkisini bekledigimiz bir konu, toplu sözlesmenin ikincil mevzuatinin çikarilmasidir. Geçen yil referandumla yapilan anayasa degisikligi henüz yasal degisikligine kavusamadi. Meclis açilir açilmaz ikincil mevzuatimizin çikarilmasi konusunda desteginizi istiyoruz” dedi.

 

Egitimin de demokratiklesmesi adina beklentileri oldugunu kaydeden Gündogdu, sunlari söyledi:

“Kur’an egitiminde yas engelinin kaldirilacagina yönelik açiklamaniz kamuoyuna yansidi. Biz bunun sadece yazin camiye giden ögrencilere yas sorulmamasi seklinde degil, hafizligin da, çiraklik egitiminin de, din egitiminin de önünü açacak sekilde gerçeklestirilmesini istiyoruz. Artik egitim kesintisiz 8 yil olmaktan çikarilip, kesintili hale getirilmeli; altyapi uygunsa 9 yil, 10 yil, 11 yil, 12 yil seklinde planlanmalidir. Zorunlu egitimle bu milletin bir sorunu yok ama hem kalkinma hamlelerine ters düsen hem degerler egitimine ters düsen hem Anayasa’ya ters düsen hem de yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede 12 yasina gelmeyen çocugun yazin camiye gidememesi, 15 yasina gelmeyenin Kur’an kursuna gidememesi gibi bir garabet var. Bu durumu tehlikeli buluyoruz.”

 

Gündogdu, yeni anayasanin bir an önce hazirlanmasi gerektigini belirterek, kamu çalisanlarina toplu sözlesmenin yanisira grev hakkini veren, siyaset yasagini kaldiran düzenlemelerin öncelikli talepleri oldugunu vurguladi. Memur-Sen olarak yeni Anayasa’ya yönelik bir anket çalismasi içinde olduklarini dile getiren Gündogdu, 12 Eylül’de düzenleyecekleri panelle bunu kamuoyuna açiklayacaklarini sözlerine ekledi.

 

Basbakan Yardimcisi Bekir Bozdag ise, kamu çalisanlarina toplu sözlesme hakki verildigini ve artik görüsmeyi bir adim ileri götürdüklerini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü: “Kamu sendikaciligini ileriye götüren bir adimdir bu. Bunun emeklilere yansitilmasi da, toplu sözlesmede karara baglanacak olmasi, bana göre toplu sözlesme hakki vermek kadar önemlidir.”

 

Kur’an kurslarina yönelik yas sinirlandirilmasina da tepki gösteren Bozdag, “Egitimle ilgili konularda demokratik hukuk devletinin gerekleri neyse, o gerekler çerçevesinde Türkiye’nin de adim atmasinda fayda vardir” dedi.

 

Ilkokulu bitirmis bir çocugun kendi dinini ögrenmek için yas siniri engeliyle karsilasmasinin insan haklari açisindan kabul edilebilir bir yaklasim olmadigini vurgulayan Bozdag, söyle konustu:

“Demokratik hukuk devleti açisindan da bu kabul edilebilir degildir. Veliler çocuklarini istedikleri okula gönderebilirler, yaz kurslarina gönderebilirler. Hukuken ve demokratik açidan bir ayiptir. Önümüzdeki dönemde, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk ayibindan kurtaracak adimi da insallah milletimizle beraber atacagiz.”

 

Bozdag, seçim nedeniyle ara verilen uyum yasalarinin yeni dönemde hizla çikarilacagini bildirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen