Haber
2009-01-30 06:18:42
Basbakanimiz Ezilenlerin Sesi Olmustur

Memur-Sen, Basbakan Erdogan’in Davos’taki tavrina destek verdi. Memur-Sen’den yapilan açiklamada, Simon Peres’in uzun zamandir ertelenen hak ettigi cevabi bu toplantida aldigi ifade edildi. “Erdogan, basta milletimiz olmak üzere, Islam Âleminin, Gazze’de sehit olan çocuklarin ve ezilen tüm halklarin sözcüsü ve sesi olmustur” denilen açiklama söyle:

Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan’in, Dünya Ekonomik Forumu toplantisi kapsamindaki ‘Gazze-Ortadogu’da Baris Modeli’ oturumunda katliamlari savunan Israil Cumhurbaskani Simon Peres, katillerin safinda yer alan panel yöneticisi ve zulmü alkislayan katilimcilara karsi verdigi tepkiye katiliyor ve destekliyoruz.

 

Yeryüzünün mazlum halklarini lanetliler ilan eden emperyalizmin temsilcileri ve onlari arkasina alan simarik Israil yönetiminin katil Cumhurbaskani Simon Peres, uzun zamandir ertelenen hak ettigi cevabi bu toplantida ilk defa almistir.

 

Travmaya ugratilmis, kaynaklari yagmalanmis, yagmalanmaya devam edilen insanlik, uzun zamandir böyle bir yüzlesmeyi hak ettiklerini biliyor ve bekliyordu. Bunun Basbakanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan gerçeklestirilmis olmasi tesadüfî degildir. Sahip oldugumuz tarihsel birikim ve sorumluluk; dünyanin en saygin milletlerinden birinin Basbakani olmanin geregini yerine getirmistir. Basta milletimiz olmak üzere, Islam Âleminin, Gazze’de sehit olan çocuklarin ve ezilen tüm halklarin sözcüsü ve sesi olmustur.

 

Diplomatik teamüller adina ikiyüzlü olmayi ve üç maymunlari oynamayi içsellestirilmek zorunda birakilmis basta bizim hariciyemiz olmak üzere bu alanda çalisan tüm diplomatlara ilham kaynagi olacak yeni bir model ortaya koymustur.

 

Sayin Basbakanimiz, milletimizin ve ezilen tüm halklarin sesi oldugunu bir kez daha göstermistir. Bu onurlu durusundan dolayi tebrik ediyor ve asla geri adim atmamasini istiyoruz. Simon Peres’in yerli temsilcileri olan emekli diplomat artiklarinin ve parali kalemsorlarin tutumlarini kiniyor, efendilerine benzer bir sekilde basta Basbakanimiz olmak üzere tüm milletimizden özür dilemelerini bekliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen