Haber
2010-05-20 07:21:07
Basimiz Sagolsun!

Türkiye Taskömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlügü’ne bagli kömür ocaginda 17 Mayis’ta meydana gelen grizu patlamasinda yerin 540 metre altinda mahsur kalan 30 madenciden 28’inin cesedine ulasildi.

 

Patlama sonucu kömür ocaginda mahsur kalan isçilerin bir an önce sag-salim kurtarilarak ailelerine, is arkadaslarina ve milletimize müjdeli haberin verilmesini beklerken, gelen bu aci haber hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etmistir.

 

Is kazalarinin disinda ihmal, yeterli güvenlik önleminin alinmamasi, is güvenliginin saglanmamasi, denetim eksikliginden kaynaklanan kazalarin sona ermesini beklemek, hepimizin en dogal hakkidir.

 

Olayin sorumlularinin bir an önce tespit edilerek gereginin yapilmasi, basta patlamada feci bir sekilde can veren isçilerin aileleri olmak üzere hepimizin beklentisidir. Bu tür kazalari artik yasamak istemiyoruz.

 

Ekmegini tastan çikarmak için, yerin yüzlerce metre altinda ter akitan emekçilerin kurtarilmasi için devletin bütün imkanlarinin seferber edildigini görmek memnun edici olmakla birlikte, bu tür kazalarin tekrar yasanmasinin önüne geçilmesi, bu alanda yapilacak en iyi çalismadir.

 

Hayatini kaybeden isçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize bassagligi diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen