Haber
2015-06-15 07:55:38
Başkanlar kurulu toplantımızı Üsküp'te yaptık

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz inanırsak, birbirimizi yalnız bırakmazsak, birlikte yol alırsak bir okulu, bir ilçeyi, bir ili, memleketimiz Türkiye’yi değiştirdiğimiz, geliştirdiğimiz gibi medeniyet havzamızdaki ülkelerin değişim iradesine, dünyanın adalet ve huzur beklentisine de katkı verebiliriz. Çünkü biz Mehmet Akif İnan’ın, aksiyoner düşünce adamı kişiliğini sendikal kimliğe dönüştüren fikir işçileriyiz. Çünkü biz Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Mersin’e uzanan Türkiye’nin marifete ve hakikate talip sendikal duruşunun zirvesinden de öte Filistin’den Arakan’a, Somali’den Nepal’e, Doğu Türkistan’dan Kırgızistan’a, Mısır’dan Suriye’ye zulme direnen bütün insanlığın merhamet ve adalet eliyiz, ufkuyuz, umuduyuz” dedi.

 

Sürekli depar atan bir teşkilatın öncüleriyiz
 

Eğitim-Bir-Sen’in Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te gerçekleştirdiği 31. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ali Yalçın,  birlikle yol aldıklarını ve birlikte başaracaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Derdimiz, ümmetin dertlerine deva olabilmek, milletin beklentilerine umut olmak, eğitim çalışanlarının taleplerini, tekliflerini hayata geçirmektir. Hedefimiz, Memur-Sen’i, Eğitim-Bir-Sen’i kardeşlik iklimine daha fazla insanı dâhil etmektir. 15 Mayıs mutabakatları, il il, kurum kurum, ilçe ilçe, işyeri işyeri bunu başardığımızı, menzile varma süremizi kısaltacak hızlı koşumuzu tescil ediyor. Üye sayısını bir yılda 60.603 artıran Eğitim-Bir-Sen için aslında koşma ifadesi de yetersiz kalıyor. Sürekli depar atan bir teşkilatın öncülerine, liderlerine, diğerkâmı yüklenmiş yürekli erlerine ümmet adına, millet adına, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen adına teşekkür ediyorum. Eğitim çalışanlarını hizmet sendikacılığıyla buluşturan, daha fazla sayıda eğitim çalışanını akademik sendikacılıkla tanıştıran, kuruş sendikalcığına tenezzül etmeyip duruş sendikacılığının merkez adresine kavuşan on binlerce eğitim çalışanı adına siz değerli başkanlarıma, sizlerin şahsında şube yöneticilerimize, ilçe ve işyeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum.”



 

Bu yıl Eğitim-Bir-Sen tarihinde bugüne kadar gerçekleşmemiş bir sayıya ulaşarak en yüksek büyümeyi gerçekleştirdiklerini belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyümemeyi olgunlaşmayla desteklemeliyiz. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’nin nitelikli, etkin, yol açıcı, motor gücü olmaya, büyümeye devam edecek, üyelerimizin dertlerine derman olacağız. Ancak, üyemiz olmayan eğitim çalışanlarının da dertlerine, sıkıntılarına kulak kabartacağız. Hakkı olanın hakkını koruyacağız, haksız olanı uyarıp, haksızlığı sonlandıracağız.”



 

Yeni kazanım üretmekten vazgeçmeyiz
 

“Ekmek ve emek zemininde bizlere vekalet veren üyelerimizin, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hatta bize teveccüh gösteren milletimizin iradesini, beklentisini, teklif ve taleplerini hep seslendirdik” diyen Ali Yalçın, “Bizim ilkelerimiz ve değerlerimiz, konjonktürel, pragmatist ya da makyavelist bir zemini, söylemi reddeder. Bu noktada, siyaset zemininde oluşan tablo ve buna bağlı yeni dönemi; örgütlü gücümüzü hissettirmek, sendikal zemin ve sendikal kavramlara yoğunlaşmak noktasında fırsata dönüştürme potansiyelimizi harekete geçireceğiz. Kazanımlarımızın heba edilmesine izin de vermeyiz, seyirci de olmayız. Yeni kazanım üretmekten de vazgeçmeyiz” şeklinde konuştu.  



 

Teşkilatımızın taleplerini önceleyerek toplu sözleşme hazırlıklarımızı yürütüyoruz
 

Kazanımları artırmanın, sorunları çözmenin el birliği ile hareket etmeyi gerektiğini vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “ Bu sorumluluk, yükü paylaşmayı, iş birliği yapmayı gerektiriyor. Bütün bunlar için, faal olmak, durmadan, yorulmadan, sıkılmadan üretmek, nefes tüketmek gerekiyor. Milletin değerlerinin arkasında durma, milletin özgürlük, kamu görevlilerinin emek ve ekmek mücadelesine arka çıkma, öncü olma, hakkı haklıya, hakkı olana teslim etme, Hak’kı temsil etme mücadelesi veriyoruz. Şüphesiz sendikal anlamda bunların en önemlisi ‘toplu sözleşme masasında özne olmak’, toplu sözleşmede evet ya da hayır deme yetkisine sahip olmaktır. Evet, Türkiye’de yeni gerçekleşen seçimler, hükümetin ne zaman, nasıl, hangi parti ya da partiler tarafından kurulacağının henüz belirsiz olduğu bir süreç yaşanıyor. Toplu sözleşmenin yazışma trafiğinin başlamasına bir aydan, masa pratiğinin başlamasına da iki aydan az bir zaman var. Masanın emek tarafında Memur-Sen ve Memur-Sen’e bağlı on bir sendikanın olacağı kesin. Bu anlamda, toplu sözleşme talep ve tekliflerimizi belirlemeye dönük çalışmalarımızı başlattık. Geçmişte olduğu gibi teşkilatımızın, üyelerimizin, başkanlarımızın görüşlerini, önerilerini, eleştirilerini alarak, onları önceleyip önemseyerek toplu sözleşme hazırlıklarımızı yürüteceğiz.”



 

Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, sorumluluk alanlarıyla ilgili sunum yaptılar.



 

Konuşmaları ardından en çok üye yapan Şube başkanlarına plaket verildi.



 

Toplantının sonunda, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı, “Yeniden Büyük Türkiye Yolunda Balkanlar’da Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi” konulu bir konferans verdi. 














MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen