Haber
2010-06-01 07:21:14
Baskilar Bakanliga Geri Adim Attirdi

Ögretmen yer degistirme sürecinde yasanan sorunlarin çözülmesi konusundaki bas- kilar Milli Egitim Bakanligi’na geri adim attirdi ve 2010 yili il içi ve iller arasi yer degistirme basvuru ve onay islemleri 11 Haziran’a kadar uzatildi.

 

Konuyla ilgili Bakanliktan yapilan açiklamada söyle denildi: “Bilindigi üzere 06/05/2010 tarihinde 27573 sayili Resmî Gazete ile Millî Egitim Bakanligi Ögretmenlerinin Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi yayimlanarak yürürlüge girmistir.

 

Ilk atama ya da zorunlu hizmetini tamamlamak üzere atanmis ve 06/05/2010 tarihi itibariyla ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi ile birinci hizmet bölgesinin D ve E sinifi ilçeleri kapsamindaki egitim kurumlarinda görev yapan ögretmenlerimizden, adayligi kaldirilmis olanlarin, bulundugu ilde çalisilmasi gereken süre sarti aranmaksizin iller arasi yer degistirme basvurulari da kabul edilecektir.

 

Bu baglamda, 2010 yili il içi ve iller arasi yer degistirme basvuru ve onay islemleri 11 Haziran 2010 Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatilmistir. Onaylanmis basvurulara dayali yer degistirme suretiyle atama islemi ise 15 Haziran 2010 Sali günü gerçeklestirilecek ve sonuçlar ayni gün Bakanligimizin http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktir.

 

Ayrica, Bakanligimiza bagli resmî egitim kurumlarinda görev yapan ögretmenlerin emeklilik islemleri Temmuz ayinin ikinci yarisinda sonuçlanacagi hususunun göz önüne alinarak emekli olacak ögretmenlerin görev yaptiklari egitim kurumlari ile diger sebeplerle bosalacak egitim kurumlarinin da il içinde yer degistirecek ögretmenlerin tercihlerine ikinci kez açilmasina karar verilmistir.

 

2010 Yili Ögretmenlerin Yer Degistirme Kilavuzu hükümleri çerçevesinde, kadrosunun bulundugu egitim kurumunda 15 Eylül tarihi itibariyla iki yilini dolduracak ögretmenlerden il içinde yer degistirmek isteyenlerin tercihlerine norm açigi bulunsun ya da bulunmasin il genelindeki tüm egitim kurumlarinin yansitilmasi saglanacaktir.

 

Bu kapsamda il içi yer degistirmeler için ikinci kez elektronik ortamda yapilacak basvurular 12-23 Temmuz 2010 tarihleri arasinda Bakanligimizin http://mebbis.meb.gov.tr adresinden alinacak olup birinci degerlendirme 30 Temmuz 2010 tarihinde, ikinci degerlendirme ise 17 Agustos 2010 tarihinde bilgisayar ortaminda gerçeklestirilecektir. Yer degistirme suretiyle atama sonuçlari ayni gün Bakanligimizin http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktir.”

 

Bakanliga Sikintilari Içeren Bir Rapor Sunmustuk

Daha önce Bakanlik yetkilileriyle görüserek, ögretmenlerin yer degistirme konusunda yasadiklari sikintilari bir rapor halinde sunmustuk. Dün de (02/06/2010) Bakanlik yetkilileriyle yaptigimiz görüsmede, su hususlarda çalisma yapilmasini istemistik:

 

-Zorunlu hizmet muafiyeti ile birlikte ögretmenlerin iller arasi yer degistirme hususunda ciddi beklentileri olusmustur. Iller arasi ve il içi yer degistirme talebinde bulunacak tüm ögretmenlere ayni egitim kurumunda veya ilde çalisma süresi sarti aranmadan yer degisikligi hakki verilmesi,

 

-Il içi yer degisikligi talebinde bulunan ögretmenlerin alanlarinda bosluk olup olmadigina bakilmaksizin tüm okullari tercih etme hakki verilmesi, Haziran ayindaki il içi ve il disi atamalari yapildiktan sonra ve emeklilik sonrasi olusacak bos yerlere Agustos dönemindeki ilk atamalardan önce yer degisikliginin tekrar yapilmasi,

 

-Il disi yer degisikliginde bazi illerde yetersiz kontenjan verildi. Iller arasi yer degistirmede kontenjan sinirlamasinin kaldirilmasi,

 

-Asker ögretmenlikte geçen sürelerin yer degistirmede çalisma süresine dâhil edilmesi,

 

-Geçici süre ile baska egitim kurumlarinda çalisan ögretmenlerin geçici görevde geçirdikleri süre yer degisikliginde çalisma süresine dahil edilmesi,

 

-Egitim kurumlarinin sartlari dikkate alinarak hizmet puanlarinin adil dagilimi yapilmamis, kosullari olumsuz olmasina ragmen bazi egitim kurumlari zorunlu hizmet alanlari disinda birakilmistir. Egitim kurumlarinin sartlari dikkate alinarak, hizmet puanlari ve zorunlu hizmet alanlarinin tekrar gözden geçirilmesi,

 

-Ögretmen norm açiklarinin tümünün duyurulmasi,

 

-Ögretmenlerin hizmet puanlarinda yasanan sorunlarin çözülmesi.

 

Bakanlik yetkilileri ise, il içi atamalarin Temmuz ve Agustos aylarinda da yapilmasi, zorunlu hizmetlerini yapmak üzere zorunlu hizmet bölgelerine atanan ögretmenlerin yer degisikligi talebinde bulunabilmeleri için çözüm arayisinda olduklarini, ayrica hizmet puanlarinin hesaplanmasinda yasanan sorunlari da kisa sürede çözeceklerini ifade etmisti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen