Haber
2011-03-29 07:22:55
Basörtülü Ögrenciye YGS’de Yapilan Zorbaliktir

Hafta sonu yapilan Yüksekögretime Geçis Sinavi’nda (YGS) salon görevlilerinin keyfi muamelesine maruz kalan basörtülü ögrencilerden Merve Nur Özdem, babasiyla birlikte sendikamizi ziyaret ederek, baslattiklari hak arama mücadelesinde destek istedi.

 

Idari Sorusturma Talebinde Bulunduk

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile görüsen baba Ünal Özdem, kizi Merve Nur Özdem’in sinav günü biri bayan iki salon görevlisi tarafindan basini açmaya zorlandigini, bunun da kizinin daha sinava girmeden demoralize olmasina neden oldugunu söyledi.

 

Özdem, benzer keyfiliklerin yasanmamasi için ÖSYM’ye, Milli Egitim Bakanligi’na ve Basbakanliga, dava açma haklari sakli kalmak kaydiyla, basvurarak, ilgili kisiler hakkinda idari sorusturma talebinde bulunduklarini söyledi.

 

Ikinci Defa Üstümü Aradilar, Basimi Açmaya Zorladilar

Merve Nur Özdem, Gazi Çiftligi Lisesi’nde (B Blok), 3. kat 20 No’lu sinifta sinava girdigini, sabah saatlerinde okulun girisinde üstlerinin arandigini, bir sorunla karsilasmadan sinavin yapildigi salona çiktigini ancak burada engelle karsilastigini ifade etti. Salon görevlilerinin, diger kiz ögrencilere uygulamadigi muameleyi kendisine yaptigi, üstünü tekrar aradiklarini ve basini açmaya çalistiklarini, kendisinin buna izin verdigini kaydeden Özdem, okulun girisinde çok siki bir aramadan geçmesine ragmen salon girisinde ikinci defa üstünün aranarak psikolojik tacize ugradigini dile getirdi.

 

Bütün israrlara karsin, salon görevlilerinin böyle bir yetkisinin olmadigini ifade ederek, basini açmadigini, bunu üzerine salon görevlilerinin tutanak tuttugunu belirten Merve Nur Özdem, bütün bunlarin kendisini çok rahatsiz ettigini ve psikolojisi bozulmus bir sekilde sinavi tamamladigini söyledi.

 

Özer: Yapilanlar Zorbalik

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, herhangi bir kanuni yasak olmamasina ragmen vesayetin ve statükonun devamindan yana olan bir anlayisin hala kargasa ve kaos çikarma derdinde olduguna dikkat çekerek, “Baskiyi marifet sayanlar istiyorlar ki, kargasa ve kaos devam etsin. Bu anlayis için söyleyebilecegim tek sey var: Zorbalik. Bunlar Türkiye’nin normallesmesini, özgürlük alanlarinin genislemesini istemiyorlar” dedi.

 

Merve Nur Özdem’in dik durmasini takdirle karsiladigini vurgulayan Özer, “Yapilanlarin yanlis oldugu ortaya konulsun ki, bundan sonra bu tür densizlikler tekrarlanmasin; insanlar haklarini da, hadlerini de bilsin. Türkiye demokratiklestikçe bu zihniyetin yasama alani daralmaktadir. Bu kiskirtmalar son çirpinislaridir” seklinde konustu.

 

Ahmet Özer, sendika olarak, her zaman mazlumun, haksizliga ugrayanin yaninda olduklarini, bu konuda ellerinden geleni yapmaya ve magdurlara destek olmaya çalistiklarini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen