Haber
2013-01-18 06:35:47
Başörtülü Seçmen Kadın Başörtüsüyle Seçilebilmeli

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Başı kapalı kadınlar başbakan, cumhurbaşkanı ve milletvekili eşi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eşitsizliktir” dedi.

Memur-Sen tarafından başlatılan “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası”na destek vermek için Sakarya’ya giden Gündoğdu, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde imza toplayan sendika görevlilerini ziyaret etti. 

Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen’in kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadele ettiğini söyledi. 

1982 yılında getirilen kılık kıyafet yasağının kaldırılmasına kimsenin itiraz edemeyeceğini ifade eden Gündoğdu,  sosyal alanda eşitlik istediklerini anlattı.

“Kadınlara 83 yıl önce seçme, 79 yıl önce seçilme hakkı tanımış ama hala kıyafetini seçme hakkı tanımamış bir ülkeyiz” diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

“12 Eylül 2010 tarihine kadar bu yasağı anlıyorduk. Çünkü devletin milleti olmuştuk. Devlet, genellikle bürokrat olduğu için, vatandaşını döven, darbelerden medet uman, vesayetçilerinden keyif alan bir devletti ama artık bu devlet milletin devletidir. Anayasa’nın 23 maddesini özgürlükler anlamında değiştirmiştir. Bu millet, darbecilere ‘yönetmeliğinizi de alın, gidin’ demektedir. Başı kapalı kadınlar başbakan, cumhurbaşkanı ve milletvekili eşi olabilir ama kendisi o mevkilerde olamaz, bu eşitsizliktir.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen