Haber
2013-05-16 07:39:25
Bataklığı Kurutma, Terörü Bitirme Mücadelesi Veriyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar olarak bataklığı kurutma, terörü bitirme mücadelesi verdiklerini ifade etti.

Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin ile birlikte Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.Ziyarette konuşan Gündoğdu, “Eline kına yakarak gönderdiğimiz çocuklarımızın acı haberini almak istemiyoruz” diyerek, şunları kaydetti:

“Bizi eleştirenlerin yüzde 99’u alanımızı karıştırıyor. Onlar bizi teröristle mücadeleyle irtibatlandırıyor. Terörist, devletin güvenlik görevidir. Bizim mücadelemiz, bataklığı kurutma, terörü bitirme mücadelesidir. Giresun’dan Güneydoğu’ya gönderdiğimiz memur, benim üyem sıkıntıda. Niye? Hem geri kalmışlık hem de can güvenliği sorunu var. Şebinkarahisar’da geri kalmışlık var ama can güvenliği sorunu yok. Dolayısıyla eşit yurttaşlığı, eşit çalışanlara da döndürmek istiyoruz.”

On binlerce can kaybının sona ermesi için çalıştıklarını belirten Gündoğdu, “Mali kayıplarımız sona ersin istiyoruz. Hükümetle pazarlığa oturuyoruz, para yok. Sadece PKK ile mücadelede 480 milyar TL para harcanmış. Ergenekon’la mücadelede ne harcadığımızı daha hesap edebilen bir makine icat edilmedi. Onun için biz Ergenekon’dan da, PKK’dan da kurtulmak istiyoruz. Milletin de böyle istediğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Tabut Siyasetinin Bitmesini İstiyoruz

Tabut siyasetinin bitmesini istediklerini vurgulayan Gündoğdu, “Yeni anayasaya kavuşalım istiyoruz. Tek cümlesi olsun, ‘ortak noktamız insan onurudur’ desin. Başörtülüler hâlâ dışlanmış durumda devletin belli kurumlarında ama başörtülü olmak, iradeyle sonradan seçilen ya da çocuklukta olan bir hayatın devamıdır. İnsan hayatını kendi seçmez. Kürt olduğu için ikinci sınıf muamelesi gören kardeşlerimizi empatiyle daha iyi anlamamız lazım” dedi.

 

İstanbul’daki 300 Kişilik Aile ‘IMF’siz Hayat Olmaz’ Diyordu

Gündoğdu, Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun bitmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Ben IMF’yi kovun diye onlarca kez eylem yapmış bir Genel Başkanım. Ben ‘IMF’yi kovun’ derken, iktidara, iş dünyasının İstanbul’daki 300 ailelik bir mensubu ‘IMF’siz hayat olmaz’ diyordu. Ama son yıllarda her krizde bile batan bir tek banka bile yok. IMF’yi kovun diyen bizler hala hak ettiğimiz maaşı alamıyoruz. IMF’nin gidişinden memnunuz ama burada sosyal politikalarda iktidarın değişiklik yapması lazım. Yani kriz varsa biz maaş almamaya razıyız ama kriz yoksa o büyümeden hak ettiğimizi almamız lazım ki IMF’nin gidişi Bayram olsun.”

Vedat Bilgin ise, Türkiye’nin terör örgütünü tasfiye etmek istediğini dile getirerek, “Bu konuda devlet büyük bir inisiyatif almış durumda. Son bir yılda terörün bütün hedeflerini terörden uzaklaştıracak şekilde etkin bir mücadele yaptı ve terör silahla mücadeleyi bırakmak zorunda kaldı. Türkiye bugün çok hayırlı bir iş yapıyor ve toplum da buna destek veriyor. Sivil kesimler de bize oldukça destek veriyor. Karadeniz’de destek yüzde altmışlardaydı, bugün ise yüzde seksenlere ulaşmış durumda” diye konuştu.

Vali Dursun Ali Şahin, çözüm sürecinden umutlu olduğunu ve Akil İnsanlar’ın çalışmalarının sonucunda güzel günlerin geleceğini söyledi. Şahin, Türkiye’nin, terör belasından kurtulduğu zaman dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacağını kaydederek, bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Terörsüz Bir Dünya

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ve Vedat Bilgin, daha sonra sivil toplum örgütleri ile biraraya gelerek çözüm sürecini anlattılar. Giresun Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Gündoğdu, Güneydoğu’da JİTEM ve Ergenekon’un yüzlerce katliam yaptığını belirterek, “Ergenekon’un yaptığı katliamların faturasını Kürt kardeşlerimiz Türk kardeşlerine çıkarmayacak, PKK’nın yapmış olduğu katliamların faturasını Türk kardeşlerimiz Kürt kardeşlerine çıkarmayacak. Bu, terörsüz bir dünya özlemidir. Bunu hep birlikte başarabiliriz” dedi.

“Başarısız olursak ne olur” diye soran Gündoğdu, “Bir şey kaybetmeyiz. 30 yıldır terörün arkasında kimler var diyorduk, şimdi bu sorunu çözelim diyoruz. Sorun çözülürse, hem millet kurtulur hem biz” ifadelerini kullandı.

 

Bütünleşme Projesi

Gündoğdu, Reyhanlı’daki saldırıyla ilgili olarak da, “Reyhanlı’daki saldırı bu ülkenin birliğine, vizyonuna, çözüm sürecine, kardeşlik projesine sıkılmış kurşunlardır. Belki de Suriye’deki diktatörün cami duvarına bevletmesidir. Türkiye’de baktığımız 200 binden fazla Suriyeli kardeşimize bakışımızda asla bir eksiltme yapmamalıyız. Terörist nerede olursa olsun, halkla bunları birbirinden ayırmamız lazım. Bu bir bölünme değil, bütünleşme projesidir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bölünme Paranoyasıyla Milleti Daha Fazla Böldürmeyelim

“Vatanın bölünmesine dair bir şey görürsek, o zaman kıyameti hep beraber kopartırız” diyen Gündoğdu, konuşmasını, “Ama vatan bölünüyor paranoyalarıyla da milleti daha fazla böldürmeyelim diyorum” şeklinde tamamladı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen