Haber
2013-03-12 06:37:19
Batı’dan Daha Güzel Hakikatlere Sahibiz

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şubesi, kadın üyelerine yönelik bir program düzenledi. Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı, Batı’dan kadınlar hakkında öğrenecekleri bir şey olmadığını ifade ederek, “Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyoruz ama şunu iyi bilmemiz gerekir ki, bizim kadın hakları konusunda dünyadan, bilhassa Batı’dan alacak bir dersimiz, öğrenecek bir şeyimiz yoktur. ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyen bizim kadim medeniyet değerlerimize baktığımız zaman ve kültürümüzü incelediğimiz vakit bizim çok çok fazlasıyla güzel hakikatlere sahip olduğumuz görülecektir” dedi.

Sendikacılığın bir gönüller hareketi olduğunu söyleyen Yağcı, “Biz sendikacılık yapıyoruz. Bize dediler ki, sendikacının karısı dul, parası puldur. Gerçekten hanımlar çok şikâyetçi olurlar. Fakat sendika bir sivil toplum örgütüdür, bir gönüllüler hareketidir, bir dayanışma kurumudur, bir hak arama teşkilatıdır. Bizlerin insan olarak, eğitimci olarak sorumluluklarımız vardır. Mensuplarımıza karşı sorumluluklarımız var, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var, topluma karşı sorumluluklarımız var” şeklinde konuştu.

Kamuoyu oluşturmanın önemli olduğunu belirten Yağcı, şunları kaydetti: “Yıllardır başkalarının milletin ve değerlerimizin aleyhine kullandıkları sivil toplum örgütlerine bizimde el atmamızdan doğal ne olabilir. Bugün ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Çoğunluk önemli. Kamuoyu böyle bilgilendirilip, destek oluşuyor. Siz sivil toplum örgütü olarak kamuoyunun çoğunluğunun desteğini alacak ve bir görüş oluşturacaksınız. İcra makamında olanlar da buna istinaden kanun çıkaracaklar. Mesela, bu kesintisiz eğitim zulmünü bir gecede getirdiler. Taha Akyol, Çevik Bir’e soruyor: Sayın paşam, siz toplumu çok ilgilendiren konularda bir gecede kanunlar çıkarıyorsunuz. Hiçbir pedagoğa, sosyoloğa danışıyor musunuz? Hayır diyor. Onlara, danıştığımız zaman bizim kafamızı karıştırıyorlar. Ama biz Eğitim-Bir-Sen olarak 2010’da yapılan Milli Eğitim Şurası’na giderken bir çalıştay düzenledik,1+4+4+4 formülünü teklif ettik ve şuura kararına geçmesini sağladık. Bugün kanun çıkarılırken, 2010 yılındaki şuraya atıfta bulunuluyor. Memur-Sen olarak kamuda kılık-kıyafet serbestliği için 12 milyon 300 bin imza topladık. ‘Milletin, kamuoyunun talebi budur’ diyoruz. Bu bir rekordur. İş artık icra makamındadır.”

Alagöz: Kadının İhmal Edildiği Bir Toplum Sağlıksız ve Niteliksiz Olmaya Mahkûmdur

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Adnan Alagöz ise, kadınların ihmal edildiği ya da kadınların ihmal ettiği toplumların sağlıksız ve niteliksiz olmaya mahkûm olduğunu belirterek, hayatın kaliteli olabilmesinin yolu, kadının varlığının etkinliğinden ve katılımcılığından geçtiğini kaydetti.

Yapılan işlerin büyük çoğunluğunda kadının emeğinin olduğuna, buna rağmen hiçbir dönemde kadına gerekli önemin ve değerin verilmediğine dikkat çeken Alagöz, kadınların çağlar boyunca ezildiğini, sömürüldüğünü, tacize uğradığını ve şiddete maruz kaldığını söyledi. Alagöz, sözlerini şöyle tamamladı: “Maalesef kadınlarımız izin almadan sendikaya üye olamaz, toplantılara katılamaz, demokrasi mücadelesi veremez. Nitekim halkın seçtiği başörtülü milletvekili Merve Kavakçı’ya TBMM İç Tüzüğü gerekçe gösterilerek had bildirilmesi de sindirilmenin en uç örneği olarak tarihe geçmiştir. Burada had bildirme Merve Kavakçı’ya değil, onun şahsında inandığımız değerleredir.”

Programda Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar da bir konuşmaya yaptı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen