Haber
2012-12-08 06:33:57
Bedel Ödeyerek Büyüttüğümüz Pastadan Hak Ettiğimiz Payı Alacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ülkenin büyük fotoğrafı için referandumlarla, eylemlerle sonuna kadar bedel ödemeye hazır olduklarını belirterek, “Bedel ödeyerek büyüttüğümüz pastadan hak ettiğimiz payı alacağız” dedi.

Erzurum genişletilmiş il divan toplantısı Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıya katılım oldukça yoğun oldu.

 

İnsanlığın Yanında Yer almamızı Sınırlayan Bir Yasa Yok

Programda konuşan Ahmet Gündoğdu, sendikal yolculuğa, vesayeti deşifre etmek için çıktıklarını ifade ederek, “Bu hareket; vesayeti deşifre için, daha çok millet ve millet egemenliği için, insanlığın geleceği için, öznesi insan olan değerler sendikacılığı için başlamıştır. İnsan merkezli sendikacılık yapıyoruz. Demokrasiyi yeşertmek, medeniyet değerlerimizi yaşatmak için sendikacılık yapıyoruz. 4688 sayılı Kanun belki bizi sınırlıyor ama insanlığın, mazlumun yanında yer almak noktasında bizi sınırlayan bir yasa yok. İnsan olmak, yasamızı da beraberinde getirmiştir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin demokratikleşmesi ve özgürlük alanlarının genişlemesi için verdikleri mücadeleye dikkat çeken Gündoğdu, “Bu ülkede çalışkanlık varsa ve bunun sonucunda ekonomi büyüyorsa, bunda en büyük pay öğretmenlerindir, kamu çalışanlarınındır” dedi.

 

Milletin Aleyhine Oynanan Oyunları Bozduk

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak, bu ülke ve değerleri aleyhine yazılmak istenen her türlü senaryoyu daha yazılmadan önlemeye çalıştıklarını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: “Bunun için bizim medeniyet ve kültür davamız çerçevesinde yeni projeler, yeni senaryolar ve yeni oluşumlar geliştirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Dün sendika nedir diye biz soruyorduk, bugün sendikanın ne olduğunu bize soruyorlar. Dün hakkımızı arayacak mekan ve merkezler peşindeyken, bugün hakkını arayanlar bizi merkez olarak görüyor, ‘hakkımızı sadece siz savunabilirsiniz’ diyorlar.”

Katsayı zulmünü bitiren, kesintisiz eğitim dayatmasına son verdiren, eğitime özgürlüğü getirenin Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen olduğunu dile getiren Gündoğdu, salondakilere şöyle hitap etti: “Siz ‘okullar kışla olmayacak’ dediniz, milli güvenlik dersini kaldırttınız. Antidemokratik ve pedagojik olmayan müfredatı değiştirttiniz. ‘Din, kültür değildir’ diyerek okullara Kur’an-ı Kerim ve Siyer dersini koydurttunuz. ‘Kur’an yasaklanamaz’ diyerek Kur’an kurslarının kapılarını çocuklarımıza açtırdınız. ‘İmam hatipler kapatılamaz’ dediniz, imam hatiplerin orta kısımlarını yeniden açtırdınız. ‘Kızlarımızın başını açamazsınız’ dediniz, imam hatipli kızlarımıza başörtüsü özgürlüğü hediye ettiniz. ‘Toplu görüşme varsa, biz yokuz’ deyip toplu sözleşme düzenini getirdiniz. Siz, ‘ben varım, biz varız, hep birlikte varız’ dediniz.”

 

Yeni Anayasa, Hemen Şimdi

Toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de ‘evet’ dediklerini hatırlatan Gündoğdu, millet iradesine sahip çıktıklarını, varlıklarının dosta güven, mazluma umut olduğunu kaydederek, “Artık senaryoyu yazacak olan da, yönetecek olan da, sahneye koyacak olan da biziz. Bu çerçevede milletle birlikte yazacağımız, yöneteceğimiz ve sahneye koyacağımız ilk senaryo Yeni Anayasadır” şeklinde konuştu.

Yeni anayasanın özgürlükçü olmasını istediklerini belirten Gündoğdu, kadınlara kamuda başörtüsü serbestliği getirilmesini, kamu görevlilerine uygulanan siyaset yasağının kaldırılmasını ve kadınların başörtülü olarak milletvekili seçilmesini ve bu görevi yerine getirmesinin önündeki bütün engellerin kaldırılmasını istedi.

 

Kaçacak Yerleri Yok

Ülkenin büyük fotoğrafı için referandumlarla, eylemlerle sonuna kadar bedel ödemeye hazır olduklarının altını çizen Gündoğdu, bu yıl yapılan toplu sözleşmelerde istedikleri sonucu elde edemediklerini, eşit işe eşit ücret uygulamasıyla öğretmen ve öğretim görevlileriyle ek ödeme alamayan diğer kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin toplu sözleşmenin en önemli bölümünü oluşturduğunu kaydederek, “Bedel ödeyerek büyüttüğümüz pastadan hak ettiğimiz payı alacağız. İlk toplu sözleşme istediğimiz gibi geçmedi. Kimsenin kaçacak yeri yok. Ağustos’ta yeni toplu sözleşme var. Hükümetin önünde seçimler var; yerel seçimler var, genel seçimler var. Gidecekleri başka yer yok” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, daha sonra sendikal çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi.

Erzurum 2 No’lu Şube Başkanımız Zinnur Şimşek ise, Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğu günden bugüne diyaloğu öncelediğini, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verdiğini söyledi.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından genişletilmiş il divan toplantısına geçildi. Toplantı, üyeler arasında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen