Haber
2011-12-27 06:29:01
Beklentilerimiz Biran Önce Karsilanmalidir

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, Karabük, Düzce, Bolu ve Sakarya subelerimizin düzenledikleri toplantilara katilarak üyelerimizle istisarelerde bulundular.

Toplantilarda konusan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, “Referandumdan bu yana 15 ay geçmis olmasina ragmen, ne hikmetse, Toplu Sözlesme Yasasi hala Meclis’e gönderilmemistir” dedi.

Bir sike yasasi bile bir ayda iki defa çikarilirken, referandumdan bu yana 15 ay geçmesine ragmen Toplu Sözlesme Yasasi’nin hala TBMM’ye gönderilmedigini belirten Tektas, “2,5 milyon memur, milyonlarca emekli beklenti içerisindedir. Memur maaslarinin belirlenecegi platform toplu sözlesme masasidir. Toplu Sözlesme artik bir anayasal haktir. Baska hiçbir erk memurlarin maaslarini belirleme yetkisine sahip degildir. Bizim istegimiz, gecikmis olan yasal düzenlemenin biran önce ve saglikli bir sekilde gerçeklestirilmesidir. Yetkili sendika ve yetkili konfederasyon olarak, referandumda elde ettigimiz toplu sözlesme masasina oturarak, kamu çalisanlarinin hakli taleplerinin karsilanmasi için üzerimize düseni yerine getirmenin mücadelesini verecegiz. Bilinmelidir ki, taleplerimiz karsilanmazsa alanlara çikacagiz” seklinde konustu.

Ögretmen ve akademisyenlerin ek ödeme kapsami disinda tutulmasini sert dille elestiren Tektas, sunlari söyledi: “666 sayili KHK ile iyi niyetli düzenlemeler hayata geçirilmistir ancak ek ödemeye iliskin taleplerimizin tamami karsilanmamistir. 666 sayili KHK ile ‘esit ise esit ücret’ kapsaminda farkli kurumlarda ayni unvanlarla çalisanlarin maaslarinda ek ödeme ile düzenleme yapilirken, muadili olmadigi gerekçesiyle, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödemede kapsam disi birakilmasini kabul etmemiz mümkün degildir. Ücret dengesizligi ve ek ödeme sorununu çözmek için ilgili bakanlarla görüstük, sorunun israrli takipçisiyiz. Ögretmen ve ögretim elemanlari devletin üvey memurlari degildir.”

Esat Tektas, egitimin pedagojik formasyon gerektiren bir meslek oldugunu, komutanlarin okullarda degil, asil görev yerleri olan kisla ve cephelerde islerini yapmalari gerektigini, 18. Milli Egitim Surasi’nda alinan ‘Milli Güvenlik derslerinin brans ögretmenleri tarafindan verilmesi’ kararinin bakanlik tarafindan bir an önce hayata geçirilmesi gerektigini vurguladi.

Fransa Meclisi’nde 1915 olaylariyla ilgili Ermeni iddialarinin inkarini suç sayan düzenlemenin tamamen rant saglamaya yönelik oldugunu dile getiren Tektas, söyle konustu:

“Geçmiste yasanan bazi olaylarin tarihçiler tarafindan arastirilip gün yüzüne çikarilmasi gerekirken, siyasi rant saglamak amaçli bu yasa kabul edilebilir degil. Fransa yönetimi altindaki Cezayir’de 1,5 milyon kisi hayatini kaybetmis, çok sayida kisi de iskence ve kötü muameleye maruz kalmistir.Türkiye’nin Ermenilere karsi soykirim yaptigini iddia eden Fransa, söz kendisine geldiginde olaylardaki sorumlulugunu kabul etmemektedir. Onlar önce kendi yaptiklarinin hesabini versin.”


Özgür ve Özgün Insani Gelisim Için Sartlar Olusturulmalidir

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, militarizmin projelendirdigi veya piyasanin arzu ettigi insan modelinin disinda özgür ve özgün insani gelisim için azami egitim sartlarinin olusturulmasi, vesayetçi zihniyetin egitim sistemi üzerindeki yabancilastirici, yozlastirici; erdemli, özgün insan yetistirmeyen yapisinin mutlaka degistirilmesi gerektigini belirtti.

“Velileri üzeni ben üzerim diyenler bilsinler ki, egitim çalisanlarini üzeni de biz üzeriz. Onlar sahipsiz degiller” diyen Yagci, sunlari söyledi: “Bir ülkede ögrenciler ögretmenleri örnek almayacak da kimi örnek alacak. Peki, siz bu ögretmenlerde örnek alinacak hal birakmazsaniz, ögrenciler nasil örnek alacak. Ögretmenler, maddi ve manevi olarak desteklenmeli ve bütün ihtiyaçlari karsilanmalidir.”



Yagci, egitime ve egitim çalisanlarina iliskin yaptiklari çalismalarla çözümün ortagi olduklarinin altini çizerek, egitim çalisanlarina ikinci sinif muamelesi yapilmasina asla müsaade etmeyeceklerini, toplu sözlesme masasinda hak kaybinin yasanmamasi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen