Haber
2012-03-29 07:30:08
Beraber Miting Yapmayiz, Tek Basimiza Meydanlari Gümbür Gümbür Doldururuz

Beyaz TV’de yayinlanan Medcezir programina katilan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. 

Kamu-Sen ve Türk Egitim-Sen Genel Baskan Ismail Koncuk’un sendikaci ve egitimci kimligine yakismayacak bir üslupla izleyenleri irite ettigi programda, Cumhurbaskanligi seçimleri öncesi Kamu-Sen’in; Ergenekon’dan yargilanan SenerEruygur’un basini çektigi Ulusal Birlik Hareketi’ne ev sahipligi yaparak, 28 Subat provasina soyunanlara kucak açmasinin sorulmasi Koncuk’u öfkelendirdi.

Alternatif medyanin ve Memur-Sen’in 28 Subat provasina soyunan Ulusal Birlik Hareketi’ne gösterdigi tepkiden sonra Kamu-Sen’in sitesinden bildiriyi kaldirmasi tartismalara neden olmustu. Bu durumun tekrar hatirlatilmasi üzerine Koncuk’un öfkesini gizleyememesi dikkatlerden kaçmadi.

Toplu sözlesme yasa tasarisinin yasalasmasindan sonra kurulacak olan Toplu Sözlesme Masasi’nda yetkisi ve etkisi olmayacak olan Türk Egitim-Sen’in ek ödeme ile ilgili masa kurulmadan eylem yapacagini ilan edip etkisizligini örtmeye çalismasi ve Memur-Sen’e ‘eylemi beraber yapalim’ teklifine Genel Baskan Gündogdu, “Beraber miting yapmayiz, Memur-Sen olarak meydanlari gümbür gümbür doldururuz” cevabini verdi.

Programda, yasanan diyalog söyle:

Koncuk: Diyelim ki masaya oturduk, 700 bin ögretmene, 100 bin akademisyene ek ödeme verilmedi. Bu bir haksizliktir, isyan ediyoruz, siz de isyan ediyorsunuz gördügüm kadariyla, tebrik ederim. Masada çözemedik, simdi ben ilan ettim, çok büyük bir miting yapacagim, gerekirse is birakma eylemine kadar gidecegim. Memur-Sen olarak beraber miting yapar miyiz?

Gündogdu: Sayin Baskan bizi takip etseydin, bu soruna hiç gerek kalmazdi. Beraber is birakmayiz, meydanlari gümbür gümbür doldururuz. Bakin Ismail Bey, Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen arasindaki fark su: Dün referandumda Memur-Sen ‘Toplu Sözlesmeye de Toplumsal Sözlesmeye de Evet’ derken, Kamu-Sen ‘Hayir’ diyordu. Özlük haklari mücadelesinde, ögretmenin magduriyetinde yüzde 100 ayni bakiyorum, çözümünde yüzde 100 tarafim ama bu iktidar ne yaparsa yapsin, Kamu-Sen ‘iktidar gitsin’ diyecek. Ben, iktidar versin diyorum ve verdirecegim. Toplu sözlesme hakki verilmeden önce çok iyi bilirsin iktidara bir çagrida bulunduk, ‘Eger toplu sözlesme hakki vermezseniz bir daha bu masaya oturmayacagiz’ dedik. Yine sözlesmelilerin kadroya geçirilmesinde ayni mücadeleyi verdik. Biz toplu sözlesmede bunu insallah söke söke alacagiz. Alamazsak, bütün Memur-Sen ailesi meydanlarda olacak ama Kamu-Sen’in ve KESK’in paketi hazirlayanlara kizginligina da bu camia kesinlikle alet olmayacak. 

videoyu siteye eklemek için kod:

 <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OhODb8s-om8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen