Haber
2016-10-19 08:01:27
Beş eğitim sendikasıyla iş birliği anlaşması imzaladık

 

Memur-Sen, SESRIC ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “İslam Dünyasında Sendikacılık” Uluslararası Sempozyumu’nun kapanışında, 59 ülkenin konfederasyonlarıyla, Eğitim-Bir-Sen ise beş ülkenin eğitim sendikasıyla iş birliği anlaşması imzaladı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve misafir konfederasyonların temsilcilerinin imza attığı protokol kapsamında, konfederasyonlar arasında “çalışma hayatına” ilişkin karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması hedefleniyor.
 


İkili ilişkileri güçlendirecek

İş birliği anlaşmalarına göre, çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler hakkında bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilecek. Konfederasyonlar, devletler ve halklar arasında güçlü ilişkiler kurulmasına katkı yapılması amacıyla faaliyetlerde bulunacak. Ayrıca konfederasyonlar arasında gazete, dergi, broşür ve kitap gibi farklı materyal paylaşımı yapılacak Anlaşma kapsamında çalışma hayatı uzmanları yetiştirilmesi amacıyla eğitim programları için danışmanlık hizmeti sunulması da hayata geçirilecek.



 

Sendikal birikimler paylaşılacak

İş birliği anlaşmalarına imza atan Genel Başkan Ali Yalçın, anlaşmaların konfederasyonlar açısından önemli olmasının yanı sıra Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkilerinin gelişmesinde de büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Yalçın, “Sendikal birikimlerin paylaşılması, diğer ülkelerle olan dostluğun ileriye taşınmasına vesile olacak. Bu sayede karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkânını bulmuş olacağız” dedi.
 




Eğitim sendikalarıyla paylaşım ağımız genişliyor

İş birliği anlaşması töreninde, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un katılımıyla, Kırgızistan Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Asylbek Toktogulov, Zambiya Temel Eğitim Öğretmenleri Sendikası Genel Sekreteri Jeffrey Simuntala, Malavi Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Chauluka Muwake, Tunus Ortaöğretim Sendikası Genel Başkanı Lasaad Abid ve Kuveyt Öğretmenler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Muhammed A. Alfadhli ile eğitim ve iş birliği anlaşması imzalandı.
 







 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen