Haber
2014-02-24 06:45:15
Binlerce Genç Kızı Duvarlarla Konuşturanları Kimsenin Affetme Hakkı Yoktur

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, hiç kimsenin, 90 yıldır bu millete kumpas kuranları affetme yetkisine ve hakkına sahip olmadığını belirterek, “Fatih Hilmioğlu duvarlarla konuşuyormuş, birileri affedilsin diyor ve hiçbir suçu yokmuş gibi salıveriliyor Fatih Hilmioğlu. Kendisi Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü iken binlerce genç kızı duvarlarla konuşturtmuştur. Kimsenin bunları affetme yetkisi ve hakkı yoktur. Biz affetsek Allah affetmez” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep, Kahramanmaraş 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantılarında konuşan Murat Bilgin, 100 yıllık ezilmişlik ve baskı döneminin sona erdiğini ifade ederek, durup dururken kimsenin özgürlük bahşetmediğini, elde ettikleri kazanımların, verdikleri uzun soluklu mücadeleler sonucunda sağlandığını söyledi.

 

28 Şubat, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili olanları affetmeyeceklerini dile getiren Bilgin, şöyle konuştu: “100 yıldır bu millete kumpas kuran bu zihniyeti bizim affetme şansımız, yetkimiz ve hakkımız yoktur. Fatih Hilmioğlu, duvarlarla konuşuyormuş, birileri affedilsin diyor. Fatih Hilmioğlu, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü iken binlerce genç kızı duvarlarla konuşturtmuştur. Hiç kimse bunları affetme yetkisi ve hakkına sahip değildir. Ergenekon, Balyoz gibi konularda tavrımız nettir. Şunu biliyor musunuz, 28 Şubat döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nda üst düzey bürokrat olan beş bine yakın öğretmenin işine son verilmiş, başörtüsü nedeniyle. Onun için, 28 Şubatçıları, Ergenekoncuları bizim affetmemiz söz konusu değildir, kesinlikle olmaz.”



 

MEB’de Ortak Aklı Hâkim Kılmalıyız

Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın, milli eğitimle, eğitimcilerle ilgilenmemek ve onlara fikrini sormamak gibi bir sıkıntısının bulunduğunu dile getiren Murat Bilgin, “MEB kurulduğundan beri bu durum geçerlidir. 800 bin kişilik bir aileyiz, bu ülkenin en eğitimli kitlesiyiz ve en önemli işini yaptığımıza inanıyoruz. Bu bakanlık kurulduğundan beri eğitimcilere dönüp de eğitimle ilgili herhangi bir konuda ‘ne düşünüyorsunuz’ diye sormadı. Onun için MEB’de ortak akıl hiç olmadı ama olmalı” şeklinde konuştu.


 

Bilim Üreten Yerde Tek Adamlık Olmaz

Üniversitelerde yaşanan sorunlara da değinen Bilgin, “Mevcut sistemle değil üniversitelerde bilim üretmek, insanın akıl sağlığını bile koruması kayda değer bir başarıdır. Bu sistemin değişmesi lazımdır. Üniversitelerde artık tek adam yönetimlerinin sonlandırılması gerekir. Bilim üreten yerde tek adam olur mu? Hiç bir denetim yok, sadece kendi iç denetimleri var. Her şeyi kâğıt üzerinde yapıp bitiriyorlar. Böyle bir sistem olmaz. Her şeye tek adam karar veriyor ve orada bilim üreteceksiniz. Bu şekilde bilim üretemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin 1980 darbe kanunu ile kurulan bu sistemiyle kasaba politikacılarının mekânları haline getirildiğini dile getiren Bilgin, üniversitelerin böyle garabet seçim sistemlerine değil, özgürlüğe ihtiyacının bulunduğunu kaydetti.

 

Bilgin, “YÖK reformu bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.

 


 

Yağcı: Milletin Üzerine Kâbus Gibi Çöken Kara Bulutlar Dağılıyor

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 ve 2 No’lu şubelerin toplantılarına katılarak bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ise, son 300 yıldır milletin üzerine kâbus gibi çöken kara bulutların bir bir dağılmaya başladığını dile getirerek, “Bu milletin bir daha tarih sahnesine çıkmaması için kurulan bütün tuzaklar, yapılan bütün planlar birer birer tarihin çöp sepetine atılıyor. Dünyada ve bölgemizde yaşanan değişim, direniş ve kendine dönme hamleleri emperyalist güçleri ve onların kukla rejimleri derinden etkiliyor. Bu değişimlere elbette biz bigâne kalamayız, geleceğe hazır olmalıyız” diye konuştu.



 

Akademisyenlerin maaşlarına yönelik bir çalışmanın bulunduğunu, bununla ilgili önemli bir mesafenin alındığını ifade eden Yağcı, ilmi elde edip her alanda başarı yakalamak isteyen ülkelerin üniversitelerinin de güçlü olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Toplantılarda, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Adnan Alagöz, 2 No’lu (Üniversite) Şube Başkanı Doç. Dr. Hasan Furkan da birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. 


MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen