Haber
2016-06-21 08:01:47
Bir dava ve aksiyon adamı Mehmet Akif İnan

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “Anadolu’yu Mayalayanlar” programları kapsamında düzenlenen Yedi Güzel Adam’dan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı, şair Mehmet Akif İnan’ı anma programına katıldı. 

 

Mehmet Akif İnan’ın bütün yönleriyle anlatıldığı programda konuşan Yıldırım, Mehmet Akif İnan’ın, Yedi Güzel Adam’dan biri olduğunu, bir dava ve aksiyon adamı olduğuna dikkat çekerek “Bütün vakitlerim sana ayarlı / İste hesabını rüyalarımın’ beytinde dile getirdiği aidiyet ve mesuliyet bilinciyle, rıza-yı bârî yolunda sarf edilen, hiçbir an yön problemi yaşanmaksızın her aşamasında büyük çaba ve fedakârlıklarla dolu 60 yıllık bir ömrün sahibi” dedi.

Yedi Güzel Adam’dan dışa dönük olanın Mehmet Akif İnan olduğunu ifade eden Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yedi Güzel Adam içerisinde aksiyona ilişkin teorisini, düşüncelerini, hareket planında en fazla pratiğe dökmüş olanı Mehmet Akif İnan’dır. Mehmet Akif İnan, bir duygu ve düşünce adamı olarak şiir ve yazılarıyla ortaya koyduğu duruşu, bir hatip olarak kitleleri etkilemek ve yönlendirmek, bir sendika lideri olarak kurumsal bir bünye halinde inşa, sevk ve idare etmek suretiyle başka bir boyuta taşımıştır. Bu yönüyle Yedi Güzel Adam’ın diğer altısından farklıdır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında bilhassa Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen teşkilatlarının organize ettiği etkinliklerle Mehmet Akif İnan anılmakta, düşünceleri ve eserleri anlaşılmaya çalışılmakta, mücadeleci yönü irdelenmekte ve örneklenmektedir. Bu ayrıcalıklı durum, Mehmet Akif İnan’ın bir düşünce adamı olmanın ötesinde bizzat sahaya inerek düşüncesini örgüt çatısı altında somut varlığa dönüştürmüş ve eyleme dökmüş olması dolayısıyladır.”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun da konuşma yaptığı programın sonunda Emrullah Uzun, Mehmet Akif İnan’ın şiirlerini seslendirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen