Haber
2009-12-02 06:20:05
Bir Ilke Daha Imza Atiyoruz

Kuruldugu günden bugüne sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle, egitimin önemine ve önceligine dikkat çeken sendikamiz, egitimde niteligin artirilmasina yönelik birçok çalisma gerçeklestirdi. Bu dogrultuda yaptigimiz önemli çalismalara bir yenisini daha ekleyerek, “Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi” yapiyoruz.

 

Türkiye’nin her yerinde görev yapan egitim çalisanlarini kapsamasi ve ortaya basarili sonuçlar çikarmasi için sura asamalari, Il (sube) suralari, bölge suralari ve Sura Genel Kurulu seklinde olacaktir.

 

Sura çalismalari, Kadinlar Komisyonu, Hizmetliler Komisyonu, Memur, Teknisyenler ve Sefler Komisyonu, Ögretmenler Komisyonu, Okul Yöneticileri Komisyonu, Müfettisler ve Sube Müdürleri Komisyonu, Üniversite Idari Personel Komisyonu ve Üniversite Akademik Personel Komisyonu olarak 8 ayri komisyon çalismasiyla desteklenecektir.

 

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitimin önemine toplumun her kesiminin inandigini belirterek, “Bu inanci en üst düzeyde tasiyan sendikamiz Egitim-Bir-Sen, egitimin önceligini de önemsemektedir. Egitim-Bir-Sen olarak kuruldugumuz günden bugüne gerçeklestirdigimiz bilimsel çalismalarla, egitimin önem ve önceligine dikkat çekerek, egitimde niteligin artirilmasina yönelik birçok çalisma gerçeklestirdik. Bu hizmetlerimizi bundan sonra da sürdürecegiz” dedi.

 

Egitim-ögretim-bilim denildiginde akla YÖK, Milli Egitim Bakanligi, üniversiteler, okullar, ögrenciler, veliler, ögretim programlari, dersler vb. birçok unsur gelse de, ilk akla gelenin, rektöründen hizmetlisine, genel müdüründen soförüne, sef, teknisyen, ögretmen, hizmetli, okul/kurum yöneticisi, il-ilçe milli egitim yöneticilerine kadar tüm çalisanlar olmasi gerektigini ifade eden Etyemez, “Çünkü egitimin tasiyici unsurlari, saydigimiz tüm bu egitim çalisanlaridir” seklinde konustu.

 

Geçmis yillarda yaptigimiz ‘Ögretmen Sorunlari Arastirmasi’, ‘Egitim Çalisanlarinin Yol ve Barinma Memnuniyeti Arastirmasi’ ve son olarak geçen yil 24 Kasim Ögretmenler Günü’nde kamuoyuyla paylastigimiz ‘Ögretmenlerin Meslek Memnuniyeti Arastirmasi’nin egitim camiasi tarafindan takdir görmüs çalismalar oldugunu kaydeden Etyemez, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu çalismalar ne kadar takdir, takip ve ilgi görürse, tespit edilen sorunlarin çözümlerinin de o oranda kolaylasacagina inaniyoruz. Egitimin önemi, önceligi ve niteligi ancak egitim çalisanlarinin görevlerinin basina sorunsuz olarak gitmeleriyle daha anlamli bir boyut kazanacaktir. Dolayisiyla egitimdeki sorunlar da en aza indirilmis olacaktir. Egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve sorunlarin çözüm yollari ise, ancak bu sorunlara muhatap kisilerin duyarliliklari, talepleri, katkilari ve sorumlu yaklasimlariyla mümkün olacaktir. Öncü sendika vizyonuyla ve örnek hizmetlere imza atan bir sendika olarak istedik ki, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler olusturalim. Böylece hizmet kolumuzda görevli tüm egitim çalisanlarinin sorunlarinin tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafindan yapilmasinin aracisi olalim.”

 

“Daha önceleri hiçbir kurum tarafindan gerçeklestirilemeyen -herkesin, her kurumun bir baskasi tarafindan yapilmasini bekledigi- bu hizmeti, Türkiye’de ilk kez yine birçok ilkte oldugu gibi Egitim-Bir-Sen olarak bizler gerçeklestirecegiz” diyen Etyemez, sunlari söyledi: “Ülkemizde 17 kez Milli Egitim Surasi yapilmis ancak, bu yapilan suralarin yalnizca bir iki tanesinde egitim çalisanlarindan sadece ögretmenlerin sorunlari kismen seslendirilmis, çözüm yollarinda ise bir mesafe maalesef alinamamistir. Iste bu anlayis ve sorumlulukla ‘Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi’  yapacagiz. Yapacagimiz çalismanin daha anlamli olmasi, daha verimli geçmesi, ülkemizin her yerinde görev yapan tüm egitim çalisanlarini kapsamasi ve ortaya basarili sonuçlar çikarmasi için üç asamali olarak gerçeklestirecegimiz suranin asamalari, 5 Aralik veya 12 Aralik 2009’da Il (sube) suralari, 9 Ocak 2010’da bölge suralari, 6/7 Mart 2010’da Ankara’da Sura Genel Kurulu seklinde olacaktir. Tüm sura çalismalari, Kadinlar Komisyonu, Hizmetliler Komisyonu, Memur, Teknisyenler ve Sefler Komisyonu, Ögretmenler Komisyonu, Okul Yöneticileri Komisyonu, Müfettisler ve Sube Müdürleri Komisyonu, Üniversite Idari Personel Komisyonu ve Üniversite Akademik Personel Komisyonu olarak 8 ayri komisyon tarafindan yürütülecek ve komisyonlarin raporlari divana sunulacaktir. Divan da hazirlanan raporlari delegelere okuyarak son seklini verecektir.”

 

Geçen yil Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olarak egitim çalisanlarinin sorunlarinin bir kismini Kurum Idari Kurulu’nda çözdüklerini dile getiren Etyemez, egitim çalisanlarinin kendi sorunlarini tespit edecekleri bu sura çalismasinda ortaya çikacak raporu ise, önümüzdeki yil genel yetkiyi alarak masaya tasiyacaklarini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen