Haber
2014-09-27 07:51:25
Bir Yasak Daha Tarihin Tozlu Sayfalarında Yerini Aldı

27.09.2014 tarihli ve 29132 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’te, kız öğrenciler için başörtüsü yasağı getiren düzenleme (okul öncesi ve ilkokul hariç olmak üzere) kaldırılmıştır.

 

Eğitim-Bir-Sen, kurulduğu günden bu yana, kamu personeli yönünden kılık-kıyafet eksenli yasakların ve eğitim kurumlarındaki öğrenciler yönünden ise endoktrinasyon eksenli yasak ve uygulamaların kaldırılması için mücadele etmiştir.

 

Üniversite öğrencilerinin ve kamuda çalışan kadınların antidemokratik yönetmelikler dolayısıyla yaşadıkları mağduriyetleri sona erdirme noktasında çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı kampanya sonunda toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sivil itaatsizlik eylemleri ile toplumsal talebi gündemde tutan Eğitim-Bir-Sen, kamu çalışanları ve üniversite öğrencileri ile ilgili mücadelesinde sonuç almıştır. İHL ve İmam Hatip Ortaokulları dışındaki okullarda bugüne kadar devam eden başörtüsü yasağı nedeniyle mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, her platformda bu talebini diri tutmuştur.

 

Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Nisan 2014 toplantısında Eğitim-Bir-Sen’in talepleri arasında, ‘6529 sayılı Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümleri gözetilerek, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “başı açık” ibaresinin kaldırılması’ yer almaktaydı.

 

Talebimiz sonucunda 27.09.2014 tarihli ve 29132 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik’in 4. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan “başı açık” ibaresi (okul öncesi eğitim kurumları ve ilkokulları hariç olmak üzere) kaldırılmıştır. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen