Haber
2012-03-01 06:29:39
Bir Yildan Beri Uygulamaya Konulmayan Yardimci Doçentlerin Terfi Sorununu YÖK’e Ilettik

2914 sayili Yüksekögretim Personel Kanunu’nu eki Ek Gösterge Cetveli’nde 17/2/2011 tarihli 6114 sayili Kanun’un 15’inci maddesiyle, cetvelde gösterilen “d) Yardimci Doçentler” sirasinda yer alan “3-5” ibaresi “1-5” olarak degistirilmis; bu suretle yardimci doçent statüsündeki personelin 1’inci dereceye kadar yükselebilmelerine imkân saglanmistir.

Ancak söz konusu Kanun’un yürürlüge girmesinin üzerinden bir yil geçmis olmasina ragmen, Kanun hükmü dogrultusunda islem tesis edilmedigi, 2914 sayili Kanun’un 7’nci maddesinde derece yükseltilmesi için gerekli bütün sartlari tasidigi halde 3’ncü derecede bulunan ve derece yükseltilmesi bekleyen personelin bu haktan mahrum edildigi görülmüstür. 6114 sayili Kanun’un ilgili hükmü ile çözülmek istenen sorun, Kanun hükmünün uygulanmamasi nedeni ile çözülememis olup yardimci doçentlerin özlük haklariyla ilgili magduriyetleri aynen devam etmektedir.

Normal memurlar hizmet sürelerine göre 1. dereceye kadar terfi edebilirken, üniversite ve doktora yapmis akademik personelin terfilerinin halen uygulamaya konulmamasi bir özlük hakki ihlalidir. Uygulamada bilmedigimiz bir sorun varsa bunun kamuoyuyla paylasilmasi ve ona göre önlem alinmasi gerekmektedir.

Izah edilen hususlar çerçevesinde Yüksek Ögretim Kurulu’na yazi göndererek, 2914 sayili Kanun’da gerçeklestirilen degisikligin hayata geçirilmesini, 2914 sayili Kanun’un 7’nci maddesinde derece yükseltilmesi için gerekli bütün sartlari tasiyan yardimci doçent statüsündeki personelin derecelerinin yükseltilmesi konusunda gereginin yapilmasini ve bu hususta üniversite rektörlüklerinin uyarilmasini istedik. 

  YÖK'e gönderdigimiz yazi için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen