Haber
2009-01-17 06:18:39
Birlesmis Milletler Feshedilsin

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Israil’in Gazze’ye saldirilariyla ilgili somut adim atmayan Birlesmis Milletler’in (BM) tamamen feshedilmesini istediklerini söyledi.

 

Memur-Sen’in 81 Il Temsilcisi ile Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, üzerinde “Her Yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz” yazan pankartlarla Güvenpark’ta toplanarak, Filistin’e destek açiklamasi yapti.

 

Il Temsilcileri adina açiklamayi yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Israil’in, asker-sivil ayrimi yapmaksizin saldirilarini sürdürdügünü ifade etti.

 

Saldirilarda bini askin Filistinlinin öldürülmesinin soykirim suçunun açik göstergesi oldugunu kaydeden Gündogdu, yasanan zulüm karsisinda sivil toplum kuruluslarinin tepkisini gösterdigini ancak devletlerin ve kurumlarin sessiz kaldigini vurguladi.

Her geçen gün artan insani tepkilere ragmen, Israil’in BM kararlarini ihlal ettigini dile getiren Gündogdu, “Israil’in bu tavri, cevabini hep birlikte arayacagimiz bir soruyu da beraberinde getiriyor. Israil, Birlesmis Milletler’in üyesi midir, yoksa Birlesmis Milletler Israil’in kölesi midir? Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi ile bu vahsete ve soykirima seyirci kalan Birlesmis Milletler’in isminin degistirilmesini ve ortaya koydugu bu tavra uygun olarak ‘Dagilmis Milletler’, ‘Duyarsiz Milletler’ ya da ‘Seyirci Milletler’ ismini kullanmasini, hatta kendine bile faydasi olmayan bu kurumun tamamen feshedilmesini teklif ediyoruz” seklinde konustu.

 

Barisi saglamakla görevli BM ve NATO’nun sustugu, Arap dünyasinin ve AB’nin seyretmekle yetindigi Israil zulmüne karsi iktidariyla, muhalefetiyle, kadiniyla, erkegiyle, çocuguyla, resmi ve sivil toplum kuruluslariyla Türkiye’nin tarihten gelen dayanisma kültürünün ve mazlumun yaninda olma erdeminin gereklerini fazlasiyla yerine getirdigini ve yerine getirmeye de devam edecegini anlatan Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Israil’in sergiledigi vahseti sona erdirmeye yönelik diplomatik gelismelerin ve bölge ülkelerinin konuya hassasiyet göstermelerini saglayacak girisimlerin ülkemizin öncülügünde yürütülmesini takdirle izliyoruz. Ancak, sözün bittigi yerde oldugumuzu ve Israil’in gözü dönmüslügü nedeniyle diplomatik girisimlerin vahseti sona erdirmeye kifayet etmedigini de görmekteyiz. Daha somut adimlar atmali ve benzer adimlarin bölge ülkeleri tarafindan da atilmasini saglamaliyiz. Israil’in ‘Ankara, anlasmalari iptal edecek’ telasi yasadigini ve bazi Avrupa ülkelerinin liderlerine Türkiye’yle iliskilerini düzeltmek amaciyla arabuluculuk teklif ettigini hepimiz biliyoruz. Türkiye’nin anlasmalari iptal edecegi yolundaki soyut beyanlarin dahi Israil’de bu kadar ses getirmesini çok önemli buluyoruz. Hükümet, Israil’in bu denli korku yasamasina sebep olan bu argümani iyi degerlendirmelidir. Biz biliyor ve inaniyoruz ki, mevcut ekonomik ve askeri anlasmalarin iptal edilecegi ve gelecekte yapilacak ihalelere Israil firmalarinin alinmayacagi yönündeki açiklamalar dahi Israil’e geri adim attiracaktir. Biz, ‘Ne olursan ol yine gel’ diyen Mevlana’nin hosgörü iklimiyle hemhal oldugumuz Konya semalarinin, Filistinli kardeslerimizin kanini dökmeye odaklanan Israil pilotlarinin egitim alani olmasi kamburundan kurtulmaliyiz. Filistinli kardeslerimizin kanini içmeye devam eden Israil’in Manavgatimiz’in suyunu içmesine engel olmaliyiz. Ekonomik ve askeri anlasmalari iptal etmenin yaninda, Latin Amerika’nin iki ülkesi Bolivya ve Venezüella’nin yaptigini bir adim ileri götürerek Israil’in Türkiye Büyükelçisi’ni istenmeyen adam ilan ederek ülkesine göndermeliyiz. Israil Büyükelçimizi geri çagirmaliyiz. Israil ve onun terörüne destek veren ülkelerin mallarini boykot etmeliyiz. Bütün bu önlem ve yaptirimlara ragmen Israil’in zulme devam etmesi halinde, Mehmetçigin öncülügünde olusturulan ve gerektiginde Israil’e yönelik askeri operasyon düzenlenmek yetkisiyle donatilan uluslararasi askeri baris gücünün bölgede konuslandirilmasini saglamaliyiz.”

 

Gündogdu, 18 Ocak Pazar günü Saat 13:00’da, Filistin davasini her zaman kendilerine sorun yapan ve Filistin halkinin yaninda olmayi görev sayan Memur-Sen, Hak-Is, MÜSIAD, Mazlum-Der ve AGD olarak, “Akan kan durana kadar her yer Filistin! Hepimiz Filistinliyiz” sloganiyla Ankara Sihhiye Meydani’nda düzenleyecekleri mitinge herkesi davet etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen