Haber
2011-10-27 07:28:32
Birlige Çagri Platformu: Mayamiz Birlik ve Beraberlik

“Birlige Çagri Platformu”nu olusturan sendika, meslek odalari, dernek ve çesitli sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, Van ve Ercis’teki incelemelerinin ardindan Van Ticaret ve Sanayi Odasi’nda, bölgedeki ticaret ve sanayi odalarinin temsilcileriyle ortak basin toplantisi düzenledi. Platform adina konusmayi TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu yapti.

 

Sivil toplum kurulusu baskanlariyla yaptiklari incelemelerde yasanan aci manzarayi yerinde müsahede ettiklerini belirten Hisarciklioglu, “Birlige Çagri Platformu” olarak yapacaklari yardimi Ankara’da degerlendireceklerini kaydederek, “Prefabrike veya kalici konutlar konusunda elimizden geleni yapacagiz. Van’a, kucaklasmaya geldik. Afet çok büyük. Ancak diger depremlere göre daha hizli müdahale edilmis. Bundan büyük memnuniyet duyduk. Degerli sivil toplum kurulusu baskanlari arkadaslarimizla beraber, Van’da acil ihtiyaçlarin bir an önce karsilanmasi için Türkiye hareket halinde. Acil ihtiyaçlar için tüm kurum ve kuruluslar üstün bir çaba içinde. Vatandaslarimiz da, gösterilen bu gayretin farkinda. Gördük ki, bizim mayamiz birlik ve beraberlik içinde. Bundan çok umutlandik. Daha umutlu dönüyoruz. Gelecegimiz açisindan da çok umutluyuz. Bizi kimse birbirimizden ayiramaz. Allah bizi bu zor günlerde sinamasin. Esas iyi günlerde sinasin. Zor günlerde sinadiginda millet olarak gerekeni yapiyoruz ama esas olan iyi günlerde de birlik ve bereketi ortaya çikartmaktir” dedi.

 

Esas olarak bundan sonraki sürecin ve ihtiyaçlarin önemli oldugunu ifade eden Hisarciklioglu, en önemli ihtiyacin çadir olacagina dikkat çekerek, prefabrike ve konteynerlerin temin edilmesi gerektigini dile getirdi. Hisarciklioglu, bütün bankalarin, kredi borçlarini ertelemesi taraftari oldugunu, devletin de devlete borçlar konusunda gerekli tedbirleri aldigini aktardi.

Daha sonra bölgeden meslek ve ticaret odalari temsilcileri görüslerini dile getirdiler. Bölgenin meslek ve ticaret odalari temsilcileri, birliktelik ruhuna vurgu yaparak, bölgede ekonominin çarklarinin dönmesi için 6 aya ihtiyaç oldugunu, bunun için verilecek desteklerin önemine isaret ederek, bölgeye el atilmasini istediler.

 

Sivil toplum kurulusu baskanlari, basin toplantisinin ardindan Van Ticaret ve Sanayi Odasi binasindaki hasarli alanlari da inceleyerek, bilgi aldi.

 

Bu arada, basin toplantisi sirasinda, merkez üssü Yenikösk oldugu belirtilen 4.3 siddetinde bir artçi sarsinti meydana geldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen