Haber
2011-10-26 07:28:31
Birlige Çagri Platformu, Yaralari Sarmak Için Van’da

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ve toplumun her kesiminin temsilcilerinden olusan Birlige Çagri Platformu’nun 78 üyesi, depremin yaralarinin bir an önce sarilmasi için Van’a gitti. Hisarciklioglu, Van’da birlik ve beraberlik mesaji vererek, “Kardeslerimizin her zaman yanindayiz. Insanlar zor günlerde birbirlerine nasil simsiki sarildiklarini göstermelidir” dedi.

 

Hisarciklioglu, Van Kriz Merkezi’ni ziyaret sirasinda yaptigi konusmada, Van halkina bassagligi ve geçmis olsun dileklerini iletti. “Türkiye’deki tüm toplum kesimleri olarak buradayiz” diyen Hisarciklioglu, Van halkinin yaninda olduklarini göstermek istediklerini kaydetti. Platformdaki herkesin, her kesimin deprem bölgesi için ne yapilabileceginin derdinde oldugunu söyleyen Hisarciklioglu, “Yaralari bir an önce sarmamiz lazim. Kardeslerimizin yanindayiz. Her zaman da yanlarinda olacagiz. Allah yardimcimiz olsun” seklinde konustu.

 

Karaloglu: Herkes Seferber Oldu

Van Valisi Münir Karaloglu ise, Türkiye’nin deprem için seferber olduguna dikkat çekerek, bölgedeki son durum hakkinda bilgi verdi. Il merkezinde 6 binanin, Ercis’te ise 85 binanin yikildigi bilgisini veren Karaloglu, köylerde ise 2 bin 250 konutun yikik durumda oldugunu ifade etti. 461 vatandasin hayatini kaybettigini belirten Karaloglu, bin 300 vatandasin da su an itibariyle yarali oldugunu bildirdi.

 

Gündogdu: Yaralar Birlikte Sarilmali

Van ve Ercis’teki incelemeler sonrasi bir açiklama yapan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, her yasanilan felaketten çikarilacak dersler bulundugunu, karsimizdaki tabloyu iyi okumamiz gerektigini söyledi. Yikilan binalarin hemen hemen tamaminin eksik malzeme kullanimi ve hatali imar plani yüzünden gerçeklestigini gördüklerini ifade eden Gündogdu, “Yasanmis, acilarini yüregimizde hissettigimiz bir deprem var. Yapilmasi gereken ise, depremin yaralarini sarmaktir. Depremin magdur ettigi vatandaslarimizin sorunlarini kalici sekilde çözmeliyiz. Her felaketin üstesinden gelen aziz milletimiz, bunun da üstesinden gelecektir. Vanli kardeslerimizin acisi, hepimizin acisidir. Biz, sivil toplum kuruluslari olarak, yerinde incelemelerde bulunmak ve yapilabilecekleri tespit için bugün Van’dayiz. Memur-Sen olarak, üzerimize düseni yapacagiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin” diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen