Haber
2011-10-21 06:43:47
Birlige Çagri Platformu'nun Istanbul Yürüyüsü Ertelendi, Heyet Van'a Gidecek


 Birlige Çagri Platformu'nun Istanbul Yürüyüsü Ertelendi, Heyet Van'a Gidecek



Birlige Çagri Platformu

Birlige Çagri Platformu, Pazar günü Istanbul’da gerçeklestirecegi birlik ve beraberlik yürüyüsünü, Van’da yasanan deprem nedeniyle erteledi. Platform üyesi 23 STK, 26 Ekim 2011 Çarsamba günü Van’a giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak. ?

 

Birlige Çagri Platformu adina yapilan açiklamada su görüslere yer verildi:

Milletimizin birligine ve bütünlügüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duydugumuz bir dönemdeyiz. Biliyorsunuz, hepimizi üzüntüye bogan terör saldirilari sonrasinda olusan hassasiyetin kardeslik baglarimizi zayiflatmasinin engellenmesi ve birligimizin perçinlenmesi için toplumun her kesimini temsil eden kuruluslar olarak “Birlige Çagri Platformunu” kurmustuk. 

  

Birlige Çagri Platformu’nun ilk faaliyeti olarak da 30 Ekim’de Istanbul’da bizimle ayni hissiyati paylasan vatandaslarimizla birlikte yürümeyi, 74 milyonun her bir ferdine “sensiz olmaz” demeyi planlamistik.

 

Ancak “büyük yürüyüsümüzü” geçtigimiz Pazar günü kamuoyuna duyurmamizin hemen akabinde Van’da yasanan deprem yüreklerimizi bir kez daha dagladi. Sehitleri için yüregi yanan ülkemizin acilarinin üstüne bir büyük felaket daha yasandi.

Bu felaketle akan gözyaslari 74 milyonu yine tek yürek yapti. 7,2 siddetinde kirilan fay hatti, kalplerimizi ve içimizi titretti. 

 

Milletimiz çok kötü günleri geçirmis, zorlu yokuslar çikmis, ama sonunda hep muvaffak olmus, hep düzlüge ulasmistir. Milletimizin ruhunda, benliginde, aklinda zor günlerde birbirine kenetlenmesi vardir. Biz biliriz ki birbirimize kenetlendigimiz zaman asamayacagimiz engel yoktur.

 

Depremin hemen ardindan, bütün Türkiye, Van’daki kardeslerimize yardima kostu. Bu aci olay kardesligimizin ne kadar güçlü oldugunu tekrar ortaya koydu.  Biz büyük yürüyüsü düzenleyerek 74 milyona “sensiz olmaz” diyecektik. Biz yürüyerek kalplerimizi birlestirecektik. Simdi halkimizin yürekleri Van’daki felaketi asmak için çarpiyor.

 

Biz de “Birlige Çagri Platformu” olarak, bütün enerjimizi Van’in yaralarini sarmak için harcamaya karar verdik. Bu nedenle daha önce duyurusunu yaptigimiz “büyük yürüyüsümüzü” erteleyerek, maddi manevi bütün enerjimizi Van’daki kardeslerimizin yarasini sarmak için harcayacagiz.

 

26 Ekim Çarsamba günü Birlige Çagri Platformu olarak Van’da olacagiz. Halkimizin acisini yerinde paylasip, ihtiyaçlari belirleyecegiz. Gün, birligimiz ve bütünlügümüz için harekete geçme günüdür. Gün, yaralari sarma, acilari hafifletme günüdür.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen