Haber
2010-05-24 07:21:08
Birlik ve Beraberlik Görevi Ifa Ediyoruz

Siirt Subemizin yeni hizmet binasinin açilisi, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Siirt Valisi Necati Sentürk, Siirt Üniversitesi Rektörü Recep Ziyadanogullari, sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyelerimizin katilimiyla yapildi.

Açilis töreninde bir konusma yapan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, referandum pake- tindeki toplu sözlesme hakkinin, çalisma hayatina yeni bir ivme kazandiracagini söyledi. 

Darbecilerin Çarkina Su Tasiyan Siyasi Parti ve Sendikalar Var

Gündogdu, birlik-beraberligi tesis etmeye çalistiklarini ancak birilerinin terörden geçinmek istediklerini kaydetti. Terörist Israil devletinin, Filistin ve Gazze’de uyguladigi vahsete de dikkat çeken Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Terörist devlet Israil’in Gazze’de uyguladigi terörü tüm dünya kamuoyuna haykiracagiz. Ülkemizde darbecilerin çarkina su tasiyan siyasi partiler ve sendikalar var. Sendika olarak insan merkezli bir sendikayiz ve terörden geçinenleri diskalifiye etme anlayisi içerisindeyiz.”

Yeni adresine tasinan Subemizin hizmet binasina da deginen Gündogdu, “Bu mekânlar borç ödeme mekânidir. Birlikte olduklarimizin degerlerini yasatmak, isçi-memur arasinda ayirim yapmadan üyelerimizin özlük haklarini korumak için bu mekânlardayiz. Üyelerimizin, ülkemizin ve insanligin dertlerini dert edinen bir mekân olacaktir, bu mekânlar. Iste bizler bu mekânlari bu anlayisla, borç ödeme mekâni olarak kabul ediyor ve borçlarimizi bu anlayislara sahip çikarak ödeme gayretindeyiz” diye konustu.

Yozgat Valiligi’ne atanan Siirt Valisi Necati Sentürk, sadece siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurlari olmadigini, sendikalarin da çogulcu demokrasilerin olmazsa olmazi; vazgeçilmez unsurlari oldugunu ifade etti. Sentürk, “Her sendika, ülkenin sorunlarinin çözümünde, milletin birlik beraberliginde, kardesliginde, dostlugunda maalesef bir harç görevi görmemektedir. Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen, barisçil bir yaklasimla, özellikle de Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde en çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik, kardeslik, dostluk gibi yüce duygulari gelistirme görevi ifa ediyor” seklinde konustu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Recep Ziyadanogullari, Memur-Sen’in ülkemizin, özellikle bugünlerde, insanimizi bir araya getirebilen bir sivil toplum kurulusu olmasi dolayisiyla desteklenmesi gerektigini söyledi.

Sube Baskanimiz Ömer Aslan ise, yeni büromuzda üyelerimize daha kaliteli bir hizmet sunmayi hedeflediklerini vurguladi.

 

Sütçü Imam Üniversitesi’nden Basörtülü Diye Kovulanlar Fransa’da Özgürce Okumaktadir

Gündogdu ve Vali Sentürk, Subemizin, Basur Dinlenme Parki’nda düzenledigi piknige de katildilar. Bin 200 kisinin misafir edildigi piknikte konusan Ahmet Gündogdu, memurlara mali haklar kazandirilmasi konusunda yaptiklari çalismalari anlatarak, söyle konustu:

“Keske bu Meclis topyekûn bir anayasa degisikligi yapabilseydi. Ama siyasi partilerin kaostan beslenme hastaligi, dününü inkâr etme hastaligi, etnisite üzerinden geçinme hastaligi gibi hastaliklar çogalinca, topyekûn anayasa degisikligi imkânsiz hale geldi. Yeni bir anayasa yapilamiyorsa, bu paketin en ideal yol oldugunun bilincindeyiz. Onun için referanduma gitmek üzere yürürlükte olan paketin eksik yönleri nelerdir diye soracak olursak, yüzlerce eksik saymak mümkündür. HSYK, meslekten ihraç kararlarina yargi yolu açilmasina ragmen, sürgün karari devam ediyor. Ferhat Sarikaya meslekten atilmayacak, ama sürgün edilebilecek. Toplum mühendislerinin YAS kararlari ile esinin annesinin teyzesinin basörtülü olmasindan dolayi ekmeginden, isinden ettigi insanlar meslekten ihraç edilemeyecek, ama kadro fazlaligi dolayisiyla emekliye ayrilabilecek. Toplu sözlesme hakki var, grev hakki yok. Ama Allah için söylüyorum, bu pakette var olanlarin hangisi lüzumsuz, hangisi yanlis sorusunu sordugunuzda, tamami lüzumlu, tamami gereklidir. Ilk kez yaslilara, çocuklara, engellilere pozitif ayirimcilik geliyor. Anayasa Mahkemesi’ne kisisel basvuru hakki ile AIHM’ye ödenen tazminatlardan kurtulacagiz. Yargi reformu geliyor. En önemlisi, Kenan Pasa ve avanesini korumak için anayasaya konulan ve bütün darbecileri koruyan darbe maddesi, geçici 15. madde anayasadan çikarilmis olacak. On yilda bir milleti dövmeyi kendine görev addedenlerin bu bakis açisini ters çevirip, milletin devletini, devletimizi olusturmamiz lazim. Bu devlet, anayasada tanimi bulunan demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olmalidir. Bir sartla demokratiklesmeye evet, hukukun üstünlügüne evet, öteki olusturmayan sosyal devlete evet. Ama bu laikligin taniminin yapilmasi lazim. Bugün, laikligin dogdugu ülke olan Fransa’da, bizim Sütçü Imam Üniversitesi’nden basi örtülü diye sürgün ettigimiz kizlar özgürce okumaktadir.”

Vali Necati Sentürk ise, Siirt’i ve Siirtlileri çok sevdigini belirterek, piknige katilanlardan helallik istedi. Gündogdu da, Vali Sentürk’e hali armagan etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen