Haber
2015-10-05 07:57:46
Birlikte büyük bir aileyiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikanın geleceği için her bir üyenin uyumlu ve azimli çalışması gerektiğini ifade ederek, “Biz hep birlikte büyük bir aileyiz. Ülkemizin çalışanlarının ve bize ümit bağlayanların beklentileri var. Onların beklentilerini karşılayabilmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 No’lu Şube, 1. Olağanüstü Kongresi’ni öğretmenevinde gerçekleştirdi.

Burada bir konuşma yapan Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in geleceği için her bir üyenin uyumlu ve azimli çalışması gerektiğine dikkat çekerek, “Sendikal faaliyetlerde uyumlu çalışmak esastır. Bunun yanında zaman zaman birtakım yenilikler de yapılması gerektiği hasıl olmaktadır. Eğer üyeler arasında uzlaşma sağlanmazsa bu tür seçimler kaçınılmaz oluyor. Bu da demokrasinin bir gereğidir. Burada önemli olan üyelerin birbirlerini rencide etmeden seçime gitmesi ve seçim sonucunda da uyumlu bir çalışma sergilemesidir. Bu da insanın hayat kalitesini ortaya koymak açısından son derece önemlidir. Çünkü sosyal hayatımızda sendikaların çok önemli bir yeri vardır” şeklinde konuştu.

 


 

Beklentileri karşılamak için çalışmaya devam edeceğiz

 

“Biz hep birlikte büyük bir aileyiz” diyen Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin çalışanlarının ve bize ümit bağlayanların beklentileri var. Onların beklentilerini karşılayabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Gelir dağılımının adil paylaşımında insanlar sınava tabi tutulmaktadır. İnsanların bir kısmı adaleti isterken, bir kısmı da imtiyaz peşinde koşarsa, orada onu tesis edecek bir mekanizmaya ihtiyaç vardır. Alın terinin karşılığının ne olduğunun ortaya konması söz konusuysa, o zaman bu meselede haksızlığa uğrayanlar adına, zayıf konumda olanlar adına güçlü bir yapının söz söylemesi gerekiyor.”

 


 

Masanın kaybedilmesi işverenin inisiyatifine mahkûm olmak demek 

 

Sivil toplum kuruluşları arasında sendikaların ayrı bir yerinin olduğunu kaydeden Selvi, “Sendikaların çok ayrı bir yeri vardır. Çünkü eve götürülecek ekmeğin ne kadar olacağına ilişkin masada sizin adınıza yetki kullanmaktadır. Eğer siz o masayı kaybederseniz, işverenin inisiyatifine mahkûm olursunuz ve bazı haksızlıklara uğrarsınız. Sendikacılık, haksızlıklarla mücadele için ortaya çıkmış ve bu uğurda pek çok bedel ödenmiştir. Verilen mücadeleler ve ödenen bedeller sendikacılığı bugünlere taşımıştır” diye konuştu.


 

Eğitim-Bir-Sen Malatya 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Sakar ise, şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

116 delegenin oy kullandığı ve iki liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Yaşar Sakar’ın listesi seçildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen